Ca în fiecare an, Balkanik Festival propune, pe lângă muzică bună și invitați de marcă, o serie de evenimente cu tradiție: târguri de meșteri și designeri, ateliere și activități recreative.

Balkanik Festival își deschide porțile vineri, 7 septembrie, de la ora 16.00, iar publicul care ajunge la Gara Regală Băneasa va avea ocazia să încerce experiența deosebită a unui târg de bijuterii din argint meșteșugite, fuste înflorate, tricouri cu broderii tradiționale, papioane, eșarfe împâslite, cosmetice naturale, borsete și accesorii fel de fel. Toate acestea și multe altele sunt de probat și de luat acasă la târgul de meșteri și designeri de la Balkanik Festival, deschis vineri de la 16:00 – la 23:00 și sâmbătă și duminică de la 12:00 la 23:00.

De asemenea, în cadrul Balkanik Festival vor avea loc mai multe ateliere care cu siguranță îi vor atrage pe vizitatori: „Codițe cu ață” – sâmbătă și duminică – între orele 13:00 – 23:00, „Împletituri (în păr)” –  sâmbătă și duminică – 13:00 – 23:00, „Henna” – vinery, între 16:00 – 22:00, sâmbătă și duminică, de la ora 14:00 la 22:00.  Sâmbătă și duminică, între orele 16.00 și 23.00 va avea loc un atelier de confecționat coronițe cu flori. Nu în ultimul rând,  în spații special amenajate vor avea loc ateliere de „Roata olarului”, „serigrafie” și ”țesut”.

Însă anul acesta Balkanik Festival le-a pregătit oaspeților săi mult mai multe surprize: un Creative Board Gaming (zonă de board games) a fost amenajat special și va fi disponibil de vineri până duminică, între orele 16:00 și 21:00. Photo booth: ia-ți o poză la portofel dacă ajungi vineri până la ora 23:00, iar sâmbătă și duminică, între 12:00 – 23:00. Lumea Tarot-ului se deschide plină de magie și mister, sâmbătă și duminică, între 13:00 – 23:00, de asemenea vor fi întâlniri cu stihomanția și cărțile de poezie de la Tramvaiul 26.

Nu în ultimul rând, gurmanzii de toate felurile (de mâncare) vor avea amenajate spații unde se vor putea îndestula, iar cei care vor să se hidrateze au la dispoziție licori dătătoare de putere pentru dansurile care se vor întinde către zori.

Pe lângă toate acestea, în fiecare seară vor avea loc recitaluri ale unor formații și ale unor artiști care cu siguranță vor face publicul să vibreze pe ritmuri de fanfare, tarafuri și voci spectaculoase.

Încă din prima zi, 7 septembrie, pe scena festivalului de la Gara Regală Băneasa vor urca unii dintre cei mai așteptați artiști de pe afiș – Fanfara Tirana meets Transglobal Underground. Ei vor da startul unei petreceri care se va întinde pe 3 zile, până pe 9 septembrie. Atmosfera de nuntă balcanică deturnată de rudeboys de vineri va continua toată noaptea cu un after party cu piscină, la Younivers Summer Club, alături de Fanfara de la Cozmești.

Sâmbătă, publicul îi va cunoaște pentru prima dată pe cei de la Light in Babylon, adică solista cu rădăcini în Iran și Israel, Elia Kamal, instrumentistul turc care cântă la santur și un chitarist francez, un turn al lui Babel care vorbește aceeași limbă – muzica din Instanbul. Manonera vor pune în scenă un show pregătit special pentru festival și inspirat de muzicile lăutăreşti, muzicile romilor mai recent sedentarizaţi din România, muzicile de tango, flamenco şi Turk Halk Muzigi (muzicile de tradiţie orală din Turcia, cu extensie în Peninsula Balcanică). Mult așteptata Yasmin Levy va încheia seara de sâmbătă cu Ladino (muzica iudeo-spaniolă din Spania) şi inima arzătoare a flamenco-ului. Sâmbătă, atmosfera de la after party va fi una de litoral românesc din anii ’90, cu Dan Ciotoi și Formația Generic. Salvamarii vor fi nelipsiți de la cele două afterparty-uri, unde publicul se va putea răcori în piscină după o zi și-o noapte de dans.

Duminică, ultima seară de festival îi va aparține lui Asaf Avidan, superstarul care își începe turneul solo „The Study on Falling” cu această ocazie, la București.

Poți să ajungi la Balkanik Festival cu bicicleta. Prietenii de la Bicicletele Pegas au amenajat o parcare cu o capacitate de 100 de biciclete.

Partenerul Clever Taxi te duce la Balkanik Festival. Introdu codul CleverFest și beneficiezi de prima ta cursă cu plata prin aplicație via card gratuită, în limita a 15 lei.

38 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =