Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, susţine că George Maior nu mai poate reprezenta România ca ambasador la Washington.

„Cred că, în contextul în care ambasadorul României în Statele Unite se implică în jocuri politice pe scena politică americană, luând partea unora în defavoarea altora, face o mare greşeală şi acest lucru este inadmisibil pentru un ambasador. Aşa cum noi avem pretenţia ca ambasadorii străini acreditaţi la Bucureşti să nu intervină în disputele de politică internă, acelaşi lucru trebuie să-l facă şi ambasadorul României la Washington. Probabil că domnul Maior a rămas cu anumite sechele de pe vremea când era director la SRI şi făcea jocurile politice şi nu se poate abţine nici acolo. Din ce ştiu, mâine va fi chemat la Comisia de supraveghere a SRI, unde va trebui să dea o serie de explicaţii pe această problemă”, a declarat Tăriceanu la Parlament, ciat de Agerpres.

Întrebat de jurnalişti dacă se impune rechemarea lui George Maior în centrală, Tăriceanu a spus: „Atâta vreme cât intră în aceste jocuri şi angrenează România, mi se pare că el nu mai poate să reprezinte România în capitala Statelor Unite, pentru că este inadmisibil ca un ambasador să se ralieze adversarilor preşedintelui care reprezintă totuşi puterea legitimă aleasă de cetăţenii americani. Asemenea comportamente ies din regulile diplomaţiei şi ele se sancţionează”.

Liviu Dragnea, liderul PSD, a anunţat că premierului Viorica Dăncilă i s-a cerut sâmbătă, la reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD de la Neptun, să fie demarată procedura pentru rechemarea în ţară a ambasadorului României în SUA, George Maior.

Încă o solicitare transmisă doamnei prim-ministru, acum la grupurile parlamentare – ca domnul Meleşcanu să pornească procedura de rechemare în ţară a ambasadorului Maior (…) S-a cerut doamnei prim-ministru ca să-i ceară domnului ministru Meleşcanu să declanşeze procedura de rechemare a domnului ambasador George Maior din Statele Unite ale Americii în România, procedură care înseamnă ministru de Externe, prim-ministru, preşedinte (…)

Dacă domnul ministru Meleşcanu va analiza că din punct de vedere diplomatic, juridic (…) nu este oportun, o să discutăm în coaliţie„, a declarat Dragnea, după şedinţa CExN a PSD şi reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD, care au avut loc sâmbătă la Neptun.

https://magnanews.ro/2018/09/02/avertismentul-lui-george-maior-unora-nu-le-conveni-dezvaluirile-sale-dragnea-ar-fi-unul-dintre-cei-vizati/

190 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. Cei doi mari corupți imorali din din fruntea aliantei si anti-romanesti PSD & ALDE, alianta in care politicienii corupti de stanga si-a dat mana cu cei de dreapta întru acapararea statului si a ţării in folos personal, și alții aidoma lor, de ieri și de azi,din toate partidele, fără excepție, sunt cauza subdezvoltării si înapoierii tarii , a șoselelor noastre proaste sau inexistente, a migrării a peste 5,000,000 de oameni, a golirii munților de păduri, a aproape inexistenței băncilor românești, a cedării bogățiilor subsolului firmelor străine, a îndatorării tarii ( de fapt a populației ) cu peste 120,000,000,000 euro către băncile străine. Marea problema este numai faptul ca sunt corupți si hoți, cât , mai ales ca sunt incompetenți, căzuți la examenul unei minime înțelegeri a legilor financiare si economice, care legi sunt de neclintit, asemeni legilor fizice ca legea gravitației. Ca lucrurile sa fie mai cumplite, nici nu se înconjoară cu oameni integri si inteligenți, academicieni, ingineri, economiști. Colac peste pupăză, mai sunt si lipsiți de un elementar patriotism. Vai de lume !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here