Caută
Close this search box.

Tăriceanu: În România nu există nici un caz de mare corupție

tăriceanu

Liderul ALDE România, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că în România în realitate nu există nici un caz de mare corupţie şi că Olanda, „care ne dă sfaturi”, ar trebui să-şi vadă de băncile sale corupte.

”În România nu există nici un caz de mare corupție. În Olanda, care ne dă sfaturi, banca ING a fost amendată cu 900 milioane de euro pentru spălare de bani. În Danemarca, o bancă a fost amendată cu suma-record de un miliard de euro pentru spălare de bani. În Germania, Volkswagen a plătit zeci de miliarde de euro pentru scandalul emisiilor de noxe”, a declarat miercuri șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu,

”România nu e într-o astfel de situație. Există 4 cazuri de înalți demnitari condamnați pentru dare sau luare de mită. Restul sunt dosare pe abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu și toate formele inventate așa încât să facem acest scor impresionant în clasamentul corupției. În felul acesta, România își face deservicii majore. Unii parteneri își imaginează ca sunt mai sus”, a mai spus Tăriceanu, care a relatat discuțiile de ieri de la Bruxelles cu colegii din ALDE – familia europeană.

”Am constatat că partenerii noștri nu prea știau situația din justiția din România, nu știau de protocoale”, a mai spus Tăriceanu.

Șeful Senatului l-a mai atacat pe procurorul general, Augustin Lazăr, pe care l-a acuzat că folosește metode de tip stalinist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri