Tăriceanu nu mai vrea să vadă proteste lângă instituţiile statului. Declaraţia a fost făcută miercuri, la doar o zi după anunţul lui Carmen Dan, care vrea să trimită protestatarii la periferia Bucureştiului.

„În ceea ce privește demonstrațiile din 10 august, am explicat că eu nu sunt specialist în intervențiile Jandarmeriei, dar m-am orientat după spusele unui general de jandarmi francez, care a spus că intervenția a fost corectă și bine articulată, fără să conțină excese.

Dacă au existat chestiuni punctuale, sigur, ele nu trebuie trecute cu vederea, dar remarca acestui general a fost că în țările unde au loc asemenea manifestații în mod frecvent, nu cum e România, că în România nu sunt manifestații violente sau până acum n-au fost, din fericire, se încearcă a se evita contactul direct între jandarmi și protestatari.

Părea să indice că Jandarmeria nu a reușit să țină jandarmii la distanță, dar tot el sublinia că nicăieri, în nici o țară din Europa, nu se admit manifestații în preajma clădirilor statului, cum a fost cazul la noi, aviz amatorilor pe mai departe, și Primăriei, care nu trebuie să permită organizarea în aceste zone a manifestațiilor, care pot să degenereze cu forme violente”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, într-o conferință de presă.

71 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 7 =