Caută
Close this search box.

Tăriceanu vrea OUG pentru revizuirea sentințelor judecătorești definitive

tăriceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri la Antena 3 că a discutat cu ministrul Justiției despre două acțiuni pe care acesta le are în vedere și pe care ”crede” că și premierul le va susține: o formulă juridică, hotărâre de Guvern sau ordonanță, pentru anularea protocoalelor și OUG pentru revizuirea sentințelor judecătorești definitive.

De asemenea, Tăriceanu a spus că îi va transmite o scrisoare din partea Senatului ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, prin care să-i ceară rechemarea din postul de ambasador în SUA a lui George Maior.

”Am discutat cu ministrul Justiției. Sunt două acțiuni pe care le are în vedere și cred că premierul le va susține: 1 – de a găsi o formulă juridică prin care aceste protocoale vor fi anulate, nu știu dacă o hotărâre de Guvern va fi suficientă, poate o ordonanță, și 2 – o ordonanță de urgență care să permită celor care au fost condamnați pe baza actelor făcute în baza protocoalelor, să le dea posibilitatea să redeschidă dosarele”, a declarat Tăriceanu la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri