Caută
Close this search box.

Tragedie, în urma cutremurului: Indonezia a pierdut 832 de oameni VIDEO

Un număr 832 de oameni au murit în urma cutremurului și tsunamiului din Indonezia si numărul este în creștere. Precedentul bilanț vorbea despre 400 de persoane, dar autoritățile se temeau că numărul victimelor va crește considerabil. Echipele de salvare sunt angajate într-o misiune dramatică de recuperare a eventualilor supraviețuitori din orașul Palu, săpând printre dărâmături, relatează BBC News și Reuters.

Operațiunea de salvare este dificilă în condițiile în care multe poduri s-au prăbușit, iar drumurile sunt blocate.

Crucea Roșie estimează că peste 1.6 milioane de oameni au fost afectați de cutremur și furtuna puternică.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=1aAv5Ozo4U4

Zeci de oameni sunt prinși sub dărâmăturile a două hoteluri și un mall din orașul Palu, care a fost lovit de valuri puternice cu o înălțime de 6 metri, declanșate de cutremurul de vineri care a avut o intensitate de 7.5 grade pe scara Richter.

O tânără a fost salvată de sub dărâmăturile hotelului Roa Roa, potrivit unui site de știri local, Detik.com. Proprietarul hotelului, Ko Jefry, a relatat pentru Metro TV că, cel mai probabil, aproximativ 60 de oameni sunt prinși printre zidurile prăbușite.

Alte sute de persoane s-au adunat la mall pentru a-i căuta pe cei dragi. „Avem informații de la oameni potrivit cărora rudele lor s-ar afla încă în interior, așa că ne concentrăm eforturile în această direcție, încercând să găsim supraviețuitori”, a spus un membru al echipei de intervenție.

Trupuri neînsuflețite zac pe caldarâm, în timp ce răniții sunt tratați în corturi pentru că spitalele au fost și ele avariate. Supraviețuitori aflați în stare de șoc au dormit sub cerul liber în Palu, pentru că autoritățile i-au avertizat să nu se întoarcă în case, cutremurul putând fi urmat de mai multe replici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri