Caută
Close this search box.

Tudorel Toader anunţă, sub titlul «Simple precizari»: Nu demisionez de la Ministerul Justiţiei

tudorel toader

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, susţinut de ALDE, afirmă că nu intenţionează să demisioneze.

Presa a relatat despre demersurile sale în vederea obţinerii unui post de notar public la Iaşi, iar Liviu Dragnea, liderul PSD, şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu gestul său.

Simple precizari!
„Dupa incetarea mandatului ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen” – art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 595 din 12 iulie 2018. Nu intentionez sa demisionez de la Ministerul Justitiei, scrie Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Dragnea a spus că ar fi fost foarte bucuros dacă Tudorel Toader ar fi iniţiat şi dus până la aprobare ordonanţa care ar fi permis actualei conduceri a Inspecţiei Judiciare să-şi continue mandatul până când intră în vigoare noua lege.

Dragnea considera că solicitarea ministrului de a fi admis în Uniunea Notarilor „pune sub semnul întrebării nişte anchete importante care sunt în derulare„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri