Caută
Close this search box.

Un avion s-a prăbușit în mare în Micronezia: Pasagerii și membrii echipajului sunt în siguranță

O flotilă de ambarcațiuni mici a salvat toți cei 47 de pasageri și membrii echipajului unui zbor Air Niugini care s-a prăbușit în marea de lângă pista de pe aeroportul din micile țări din Pacificul de Sud din Micronesia, a declarat managerul aeroportului citat de Reuters.

„Ar fi trebuit să aterizeze, dar în loc de aterizare a fost la 150 de metri mai departe și s-a prăbușit”, a declarat Jimmy Emilio, directorul general al aeroportului Chuuk de la Weno din Micronesia, pentru Reuters prin telefon. „Nu știm cu adevărat ce s-a întâmplat … oamenii au fost salvați cu bărcile – 36 de pasageri și 11 membri ai echipajului au fost salvați, doar avionul se scufunda chiar acum”, a spus el. Avionul Boeing 737-800 a lovit laguna unei insule în jurul orei 9.30, ora locala (23:30 GMT, joi), a spus directorul aeroportului. Pasagerii și echipajul au fost duși la spital, dar nu au fost raportate vătămări grave.

Un videoclip publicat online de Radio New Zealand și fotografiile postate pe Twitter au arătat aeronava semi-scufundată înconjurată de bărci.

https://www.youtube.com/watch?v=xMFOdk79Mus

Air Niugini a afirmat într-o declarație că compania aeriană „face toate eforturile” să se ocupe de pasageri și de echipaj.

Un purtător de cuvânt al Comisiei de Investigare a Accidentelor de la Papua Noua Guinee a declarat că anchetatorii vor zbura la scena accidentului cât mai curând posibil pentru a afla ce s-a întâmplat.

În 2013, toți 101 pasageri aflați la bordul unui zbor Lion Air care a depășit pista de la Denpasar din Indonezia și a aterizat în apa de mică adâncime au fost în mod similar salvați de bărci fără pierderi de vieți omenești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri