Caută
Close this search box.

Ungaria va lua măsuri legale împotriva hotărârii critice a Parlamentului European

viktor orban

Guvernul Ungariei va decide, luni, asupra măsurilor legale de a contesta o hotărâre a Parlamentului European împotriva țării pentru nerespectarea standardelor democratice, a declarat vineri premierul Viktor Orban citat de Reuters.

Parlamentul European a votat miercuri să sancționeze Ungaria pentru încălcarea normelor UE privind democrația, drepturile civile și corupția.

Orban a declarat pentru postul de radio de stat că se așteaptă la o „dezbatere juridică serioasă” în legătură cu această decizie. Orban, care a fost unul dintre cei mai puternici oponenți ai imigrației în Uniunea Europeană, a menționat că odată cu alegerile europene care au loc anul viitor zilele actualului parlament sunt numărate. El a criticat, de asemenea, cancelarul german Angela Merkel, după ce a făcut apel la statele UE joi pentru a se asigura că agenția de frontieră Frontex dispune de suficiente competențe pentru a ajuta la stoparea migrației ilegale, în conformitate cu planurile Comisiei Europene. „Deci, planul este că, dacă Ungaria nu poate fi forțată să lase în țară migranții, atunci trebuie să i se lipsească dreptul de a-și proteja granițele”, a spus Orban. „Ei vor să trimită mercenari aici de la Bruxelles și să ia … de la fiii noștri maghiari … care protejează frontierele. Și nu ar trebui să avem nici o iluzie, că ei vor lăsa migranții să treacă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri