Caută
Close this search box.

Uraganul Florence: 13 morți și avertismente de inundații

Uraganul Florence, care a ucis cel puțin 13 de oameni pe coasta Atlanticului din SUA, amenință să facă ravagii și în week-end, din cauza „cantități monumentale“ de ploaie care provoacă inundații, potrivit autorităților care au avertizat evacuatorii să nu încerce să se întoarcă acasă, informează AFP.

Furtuna a ucis cel puțin 10 persoane în Carolina de Nord, dintre care opt au fost confirmate de autorități, inclusiv o mamă și copilul ei, uciși în căminul lor de căderea unui copac și alte trei victime ale inundațiilor drumurilor. Potrivit mass-media din SUA, inclusiv CNN, bilanțul intermediar se ridică, în general, la 13 morți, incluzând 10 decese din Carolina de Nord și alte trei au fost raportate în Carolina de Sud, inclusiv o femeie în vârstă de 61 ani a fost ucisă vineri, când mașina sa a lovit un copac de pe drum.

Rafalele de vânt și ploile torențiale au cauzat pagube importante. Multe drumuri au fost tăiate de copaci și stâlpi de energie electrică fiind smulși sau inundați rapid.

Depresiunea „revarsă cantități monumentale de ploaie”, a avertizat Roy Cooper, guvernatorul Carolinei de Nord, statul cel mai afectat. „Toate drumurile din stat pot fi inundate”, a avertizat guvernatorul. În ciuda eliminării ordinelor de evacuare de pe coastă „nu sunteți în siguranță acolo”, a spus el localnicilor dornici să se întoarcă la casele lor. „Mulți oameni care cred că furtuna a eșuat nu și-au înfruntat încă amenințarea”, a spus el, avertizând locuitorii de munte din vestul statului, în timp ce Florence amenință în continuare nordul statului.

Mai multe localități din cele două state din Carolina au luat, la rândul lor, ordine de evacuare în așteptarea inundațiilor. Furtuna „va provoca inundații catastrofale în zone din Carolina de Nord și Carolina de Sud pentru ceva timp“, a avertizat un oficial al Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice, Steve Goldstein, în special din cauza caracterului „încet, aproape în afară” a furtunii.

Florence, care slăbește, a ajuns sâmbătă la 6 km / h cu vânturi de 75 km / h, potrivit buletinului de la ora 14:00 (18:00 GMT) difuzat de Centrul Național al Uraganelor.

Autoritățile încearcă acum să evacueze apa și să ajute locuitorii prinși de apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri