Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă, gafă de proporţii: Nu a ajuns la întâlnirea cu Juncker de la Bucureşti. Explicaţiile premierului

Viorica Dăncilă este din nou protagonista unei gafe de proporţii, de această dată legată de protocol.

Invitat la Summitul Iniţiativa celor Trei Mări, Şeful Comisiei Europene nu a fost aşteptat de nici un oficial român la aeroport, sarcina revenindu-i premierului Dăncilă.

Viorica Dăncilă susţine că aeronava acestuia a aterizat mai devreme decât ora anunţată şi dă vina pe SPP că întâlnirea n-a mai avut loc.

Sursele Digi 24 arată însă că staff-ul şefului Comisiei Europene este cel care a decis plecarea de la aeroport. Consilierii lui Jean Claude Juncker au ajuns pe Aeroportul Aurel Vlaicu, au constatat că premierul României nu era prezent, motiv pentru care au cerut respectarea programului, adică plecarea în coloana oficială.

SPP nu stabileşte programul oficialilor, doar asigură paza şi securitatea acestora.

„Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.

La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial.

La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.

Însă SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată.”, transmite guvernul într-un comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri