Caută
Close this search box.

7 ani de la moartea fondatorului Apple. Obsesiile care i-au adus sfârșitul lui Steve Jobs

Fondatorul Apple,Steve Jobs, a murit pe 5 octombrie 2011 din cauza cancerului pancreatic. Odată cu moartea sa, au ieși la iveală mai multe obsesii pe care Jobs le avea, obsesii care în timp i-au adus decesul.

Nu este un secret faptul că Steve Jobs a fost, în mare parte din viața sa, vegetarian cu tendințe de vegan. În cartea biografică a fondatorului Apple, scrisă de Walter Isaacson, aflăm lucruri mai puțin cunoscute despre obsesiile lui Steve Jobs, obsesii în mare parte alimentare, de nutriție.

Încă din copilărie, Steve Jobs a preferat să mănânce fructe și legume în detrimentul altor alimente. De multe ori cu tendințe vegane(mânca doar alimente crude), acesta de cele mai multe ori se înfometa și susținea ca: „După o săptămână începi să te simți fantastic. Ai energie mai multă, pentru că nu mai trebuie să digeri atâta mâncare. Eu mă simțeam atât de bine, încât am ieșit la plimbare de câteva ori prin San Francisco”.

Un alt obicei straniu, care i-a afectat sănătatea, a fost privarea intenționată de somn. În liceu, Steve, devenise un mare consumator de marijuana. Liceanul refuza să doarmă doar pentru a vedea ce se petrece cu el după ore în șir de stat treaz.

n ultimul an de liceu, Steve Jobs a luat decizia să renunțe la carne definitiv și să se hrănească doar cu mere. Mărul, simbolul companiei sale de succes, a devenit singurul aliment pe care acesta îl consuma pentru a trăi. Reușea să mănânce doar mere o săptămână întreagă și să se abată de la această obsesie doar o zi, atunci când consuma frunze verzi de salată.

Steve Jobs creadea atât de mult în dieta sa cu mere, încât era convins că îl ajuta să elimine mucusul toxic adunat în organism de-a lungul vremii și, implicit, să-i garanteze sănătate veșnică. Considerându-se complet curat, urmând dieta cu mere, Jobs a început să evite dușul și să renunțe complet la deodorant. Tot din cartea biografică scrisă de Isaacson reiese că partenerii săi de afaceri din vremurile de început se minunau de picioarele sale nespălate, ceea ce l-a făcut pe magnatul american să-și înmoaie picioarele în vasul de toaletă, pentru o spălare rapidă.

Sigla Apple născută din obsesia pentru fructe

Se pare că frutanismul a adus numele și sigla celei mai cunoscute companii de telefoane mobile și calculatoare, Apple. Steve Jobs a povestit că: “Tocmai venisem de la o livadă de mere. Mi s-a părut că este un nume vesel și deloc intimidant”. 

Frutanismul și cancerul i-au provocat moartea lui Steve Jobs

În 2010, Stev Jobs a trecut printr-o schimbare fizică radicală slăbind aproximativ 20 de kg. Kilogramele pierdute au fost rezultatul dietei sale cu mere și a înfometărilor pe care geniul IT le considera momente de euforie.

După prima operație de cancer pancreatic, familia lui Jobs a înțeles că stilul alimetar pe care îl adoptau îi făcea mai mult rău decât bine. În ultimii săi ani de viață, Jobs a avut parte de consilierea unor nutriționiști și psihologi, la insistențele soției sale.

Ultimul mesaja lui Steve Jobsînainte de moarte

„Am ajuns pe culmile succesului în lumea afacerilor.  În ochii altora, viața mea este un simbol al succesului. Cu toate acestea, în afară de munca mea, nu prea am alte motive de bucurie. În final, averea este doar o “felie” de viață cu care sunt acomodat, obișnuit.

În această clipă, zăcând pe patul de spital, filmul vieții mele mi se perindă prin fața ochilor. Realizez că toată recunoașterea, laudele, bogăția de care m-am bucurat au pălit, au devenit fără de sens în fața apropiatei morți.

În întunericul camerei, mă uit la luminile verzi de la aparatele care mă țin în viață, aud sunetele mecanice sacadate făcute de ele și simt respirația Zeului Morții apropiindu-se.

Acum când am făcut bani cât pentru trei generații, ar trebui să ne concentrăm pe alte aspecte ale vieții care nu au legătură cu partea financiară. Trebuie să fie ceva mai important de atât!

Să fie relațiile… să fie arta, să fie un vis neîmplinit din tinerețe…

Fuga non-stop după bani transformă o persoană, cât de normală ar fi ea, într-o ciudățenie asemenea mie.

Dumnezeu ne-a lăsat simțurile ca să recepționăm dragostea, sentimentele celor din jur. Și nu iluziile false aduse de averi.

Toți banii, toate proprietățile și investițiile din viața mea.. nu le pot lua cu mine în mormânt. Tot ce pot lua sunt amintirile scăldate în iubirea dată și primită. Acestea sunt adevăratele bogății care te vor urma, însoți mereu, dându-ți puterea și lumina care sunt necesare să mergi mai departe. Dragostea nu cunoaște distanță. Viața nu are limite. Mergi unde vrei să mergi. Atinge vârfurile pe care vrei să le atingi. Totul se bazează pe 2 lucruri: inima și mâinile tale. Atât.

Poți să angajezi pe cieva să conducă mașina în locul tău, să producă bani pentru tine. Dar nu poți plăti pe cineva să îndure boala în locul tău.

Lucrurile materiale pierdute mai pot fi recuperate. Dar e un lucru care nu poate fi recuperat odată pierdut: viața.

Când o persoană intră în sala de operație, va realiza că există o carte pe care nu a terminat-o de citit – “Cartea trăitului sănătos”.

Indiferent de etapa vieții în care ne aflăm acum, odată cu trecerea timpului, ne vom confrunta cu ziua în care cortina va cădea peste noi.

Pune preț pe dragostea pentru familia ta, iubește-ți consortul, prietenii.

Poartă-te bine cu tine! Prețuiește-i pe ceilalți!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri