Caută
Close this search box.

Adevărata față a economiei: salarii diminuate, după 1 ianuarie 2019, pentru zeci de mii de români

Adevărata față a economiei românești.Angajaţii din domeniile IT și cercetare, al căror impozit pe venit este scutit, ar putea să încaseze salarii mai mici începând din 2019, întrucât schema de compensare ce a fost introdusă la începutul lunii februarie 2018 urmează să expire la finalul anului.

„În momentul de față, nu există nicio discuție cu privire la prelungirea acestui termen. Din câte știu eu, nu s-a pus pe tapet. (Pe baza legislației de, n.r.) la momentul acesta, începând de la 1 ianuarie,  angajații din IT și cercetare-dezvoltare ar putea fi impactați, dacă angajatorii nu vor mări salariile”, spune Ionuț Sas, partener în cadrul firmei de consultanță PwC, conform bugetul.ro.

Guvernul a decis la începutul acestui an ca o parte din contribuția de asigurări de sănătate (CASS) datorată de programatorii IT să fie suportată de stat, astfel încât acestora să nu le scadă salariul net după transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. Facilitatea, valabilă pe parcursul acestui an, a fost condiționată de transferul contribuțiilor, respectiv majorarea venitului salarial brut al programatorilor cu cel puțin 20% față de nivelul din luna decembrie 2017. (foto realitatea.net)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri