Asociația Pro Consumatori, care a analizat conţinutul a 44 tipuri de gemuri, trage un semnal de alarmă.
Studiul a fost realizat de către o echipă de experți ai APC, coordonați de către conf. univ. dr. Costel Stanciu.
Dulceaţă de zmeură cu carmin şi aromă de dude!
Gem de caise cu trei îndulcitori artificiali şi un conservant!
Unul din două borcane de dulceaţă conţine acid citric!
8 din 10 borcane de gem conţin acid citric!
Gem de caise cu 7 substanţe chimice!
Gem de fructe de pădure cu efect laxativ!
Cantitatea de fructe folosită pentru a obţine 100 grame dulceaţă variază între 35 grame şi 70 grame!
Cantitatea de fructe folosită pentru a obţine 100 grame gem variază între 40 grame şi 85 grame!
La unul din două borcane de dulceaţă s-a folosit până la 50 grame fructe pentru a obţine 100 grame dulceaţă!
La unul din două borcane de gem s-a folosit până la 50 grame fructe pentru a obţine 100 grame gem!
Cantitatea de zahăr adăugat din 100 grame dulceaţă variază între 0 grame şi 82,93 grame!
Cantitatea de zahăr adăugat din 100 grame gem variază între 24 grame şi 64,8 grame!