Caută
Close this search box.

Anunț. Ce se întâmplă cu permisele auto și la ce ar trebui să ne așteptăm

Vestea momentului pentru numeroși șoferi din toată țara! Codul Rutier se schimbă și apar noi reguli! Ce anunță autoritățile și ce ar trebui să afli

Comisiile juridică şi pentru apărare ale Senatului au dat, marţi, raport comun favorabil iniţiativei legislative care reglementează perioadelor de suspendare a dreptului de a conduce pe drumurile publice şi a condiţiilor în care este făcută suspendarea, prevăzute în legislaţia actuală. Se dorește astfel modificarea Codului Rutier.

Iniţiativa legistativă înregistrată la Senat, primă Cameră sesizată, propune modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

„Măsura legislativă propusă are ca obiect de reglementare clarificarea perioadelor de suspendare a dreptului de a conduce pe drumurile publice şi a condiţiilor privind suspendarea, prevăzute de legislaţia în vigoare.

Prin instituirea acestui mecanism de reducere a perioadelor de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, se acordă posibilitatea șoferilor de a-şi recupera, în anumite condiţii, dreptul de a conduce/permisul, pentru anumite fapte, limitiativ prevăzute de lege, degrevând instanţele de judecată de plângeri contravenţionale, potrivit capital.ro.

De asemenea, prin măsura propusă se are în vedere gradualitatea sancţiunilor, cetăţeanul putând să îşi recupereze dreptul de a conduce, cu o suspendare pentru o perioadă mai scurtă, în anumite condiţii, fără a mai apela la instanţă, fără costuri şi avocaţi”, arată iniţiatorii în expunerea de motive a proiectului de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri