Caută
Close this search box.

Artist român, la expoziția “PORTRAY” din Londra

Galeria Art Number 23 organizează vineri, 5 octombrie, vernisajul expoziţiei de grup “Portray”. Situată în clădirea industrială “The Old Biscuit Factory”, galeria propune expunerea a șaisprezece artiști contemporani, dintre care și un artist vizual din România:

Tania Furnea, David Bickley, Ioana Elecfi, Kelly Simon Frank, David Agenjo, Kevin Gavaghan, John Gathercole, Mary Jones, Lee Kary-Barry, Thomas MacGregor, Georgina Ottaway, Judy Pilarczyk, Laji Sanusi, Debora Sfez, Domenico CV Talarico, Maria Varnava.

Expoziția prezintă o serie de lucrări de artă concentrată în jurul portretului, artiștii prezenți performează în toate mediile de exprimare vizuală.

Tania Furnea expune lucrarea “Friend Number 1” din seria “Camera cu prieteni” 2015

“Ideea proiectului în sine este cea a unui demers coerent, unde interpretarea imaginii devine aproape demonstrativă.

Totuși, dincolo de convențiile simbolice ale tușelor se întrepătrund mecansimele de expresie ale portretelor cu nevoia de creionare a unui univers figurativ, straniu și prietenos în același timp.

Din toată această alienere a crâmpeielor de expresie domină nevoia perspectivei, a sensului către înălțime. Abordarea volumului se fac într-o modalitate schițată, dar nu ezitantă, sugerând prezența unor forme definitive, valorificate prin rețele de forme și simboluri.

Există o incompatibilitate între precepția senzorială și necesitatea unor convenții, mai ales la nivelul expresiilor. Tocmai această contradicție naște un complex de simboluri, care determină stilul în sine al desenului.

În contextul dat, mi-am propus un experiment vizual la superlativ, unde ”uniforma” cotidiană ia diverse forme, de la frumusețe la teatralitate, de la puritate la ridicol și de la extaz la umilință.

Toate aceste etape sunt predominate de umbra perenă a sentimentului copleșitor al trecerii timpului, anulat însă de speranța regasirii tuturor, prieteni din trecut și din viitor.” Tania Furnea, despre seria “Camera cu prieteni”

Tania Furnea

(n.1993, Năsăud) este un artist vizual și designer format în București. Și-a finalizat studiile de licență și masterat în artele grafice la Universitatea Națională de Arte.

Încă din timpul facultății și-a inființat proiectul TAINA 25, care a facut-o să expermineteze și în zona de fashion, urmărind fenomenul apartenenței colective la spațiu.

Proiectul și-a propus să producă o serie de creații vestimenatre contemporane, combinate cu o broderie specifică Transilvaniei anilor 80’.

A pus accent pe importanța ilustrației fashion în procesul creației, cuncluzionând cu o expoziție personală, I Am Here, 2017.

Inspirația ei provine din experiențele personale, mai cu seamă din perioada copilăriei, iar zona sa principală de exprimare este expresionismul abstract si neo-expresionismul. În prezent trăiește și lucează în București.

Expoziția va fi cuartoriată de galeria Art Number 23, situată într-un mediu creativ, printre studiourile de artă (fosta V22), într-o clădire industrială, numită “Old Biscuit Factory”. Art Number 23 este o organizație cu sediul în Londra, responsabilă în principal de organizarea expozițiilor de artă în interiorul țării și în străinătate.
Scopul galeriei este de a crea oportunități și de a încuraja și sprijini artiștii din întreaga lume.
Art Number 23 a fost fondată în 2016 de către artistul și curatorul Constantin Anjulatos și este susținută de mai mulți artiști cu o misiune comună: crearea unei rețele globale de artiști, curatori, galerii și iubitori de artă și organizarea de evenimente legate de artă. Proiectele anterioare ale Art Number 23 includ expoziții în New York și Philadelphia (SUA), Moscova (Rusia), Berlin (Germania), Atena (Grecia), Amsterdam (Olanda) și Timișoara (România).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri