Caută
Close this search box.

Așa se face sportul: buget mărit căilor ferate californiene pentru Los Angeles 2028

Totul începe cu 10 ani înainte! Reteaua feroviara Metrolink din sudul Californiei va primi buget suplimentar in perspectiva Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Los Angeles 2028. Finantarea de stat de 91,2 milioane de dolari (70 de milioane de lire sterline / 80 de milioane de euro) a fost aprobata de Comisia pentru Transporturi din California (CTC), astfel incat proiectele avansate privind imbunatatirea sigurantei pot fi finalizate la timp pentru Jocurile Olimpice.
Lucrarile vor fi efectuate in cadrul programului de extindere feroviara optimizata in California de Sud.
Valoarea proiectului este de 10 miliarde de dolari (8,6 miliarde de lire sterline) si vizeaza imbunatatirea frecventei serviciului feroviar la cel putin 30 de minute in retea, marind in acelasi timp legaturile cu alti furnizori de transport.
Organizatorii doresc ca transportul sa fie o mostenire-cheie a Los Angeles 2028, lansand initiativa „Douazeci si opt pana-n ’28”, adica implementarea a 28 de proiecte de transport pana la startul Jocurilor Olimpice.
Proiectele incluse in schema implica lucrari de drumuri si de tranzit, precum si piste pentru biciclete si trotuare pentru pietoni, unele fiind deja programate pentru a fi finalizate pana in 2028. Altele au primit finantare accelerata si au termene limita mult devansate fata de termenul limita olimpic.
„Castigarea Jocurilor Olimpice din 2028 ne ofera sansa de a re-imagina Los Angeles si de a ne intreba ce mostenire vom crea pentru generatiile viitoare”, a declarat Eric Garcetti, primarul orasului si presedintele Consiliului Metro. „Aceasta initiativa este ocazia noastra de a valorifica puterea unificatoare a Miscarii Olimpice de a ne transforma viitorul de transport”.
Aeroportul International Los Angeles va fi, de asemenea, renovat la timp pentru Jocurile Olimpice.
Los Angeles a canditat initial pentru organizarea editiei din 2024 a JO, dar a fost de acord sa astepte patru ani, acceptand oferta CIO care a acorda in acelasi timp organizarea JO din 2024 Parisului , iar pe cea din 2028 orasului nord american. Unul dintre motivele pentru care oficialii din California nu s-au suparat din cauza amanarii  a fost tocmai perioada de timp mai indelungata pe care o au la dispozitie  pentru a finaliza  si alte proiecte de infrastructura si transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri