Caută
Close this search box.

Asistent medical din Germania recunoaşte că a ucis 100 de pacienţi

asistent medical

Fostul asistent medical Niels Högel a recunoscut, în prima zi a celui de-al treilea proces deschis împotriva sa, în oraşul Oldenburg, din Germania, că a ucis 100 de pacienţi, relatează BBC.

Högel, în vârstă de 41 de ani, a administrat doze fatale de medicamente pacienţilor aflaţi în grija sa în două spitale din nordul Germaniei. Conform procurorilor, motivul acestuia era să îşi impresioneze colegii, după ce resuscita pacienţii cărora le provoca stopul cardiac.

Întrebat la începutul procesului dacă recunoaşte acuzaţiile care îi sunt aduse, acesta a declarat că le admite „mai mult sau mai puţin”.

Fostul asistent medical german a fost condamnat deja la închisoare pe viaţă în anul 2015, în urma celui de-al doilea proces deschis împotriva lui, fiind găsit vinovat de moartea a două persoane.

În urma primului proces, deschis în anul 2008, acesta a fost condamnat la şapte ani de închisoare, după ce i-a injectat medicamente neprescrise unui pacient din oraşul Delmenhorst.

După cele două procese, autorităţile şi-au extins investigaţia şi au exhumat 130 de foşti pacienţi care au murit în grija asistentului. Procurorii au descoperit că Niels Högel a ucis 36 de pacienţi în oraşul Oldenburg şi 64 în oraşul Delmenhorst, în perioada anilor 1999-2005.

Fostul asistent este considerat cel mai periculos criminal în serie de la încheierea celui de-Al doilea Război Mondial. Investigatorii au concluzionat că ar putea exista mai multe victime, dar acestea au fost incinerate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri