Caută
Close this search box.

Asteroidul cu aspect de craniu se apropie iarăşi de planeta Pământ

asteroidul

Pasionatii de astronomie cu o inclinatie spre macabru sunt incantati că asteroidul cu aspect de craniu, ce va trece prin apropierea Pamantului in perioada sarbatorii de Halloween, relateaza DPA.

Asteroidul „are doua depresiuni ce pot fi interpretate drept ochi”, a explicat marti Ruediger Jehn de la Centrul European pentru Operatiuni Spatiale (ESOC) din Darmstadt, Germania. Insa, e nevoie de „multa imaginatie” pentru a-i da o astfel de interpretare, dupa cum a adaugat specialistul.

Agentia spatiala americana NASA a fost mult mai plastica in exprimare cand a detectat pentru prima oara asteroidul, in 2015, la trecerea acestuia mult mai aproape de Pamant, la o distanta de putin sub 500.000 de kilometri. ”Marea roca spatiala care va trece aproape de Terra de Halloween (in 2015 – n.a.) este foarte probabil o cometa moarta care seamana in mod ciudat, si oportun, cu un craniu”, a scris NASA intr-un comunicat publicat la acea vreme.

„Se pare ca a ales o deghizare de craniu pentru trecerea sa (pe langa Terra) de Halloween”, a glumit si Kelly Fast, om de stiinta in cadrul NASA, citat in document.

Asteroidul, numit 2015 TB145, masoara 600 de metri in diametru si are pe suprafata sa doua cratere de cate 100 de metri. Acesta nu prezinta un pericol pentru Pamant.

De data aceasta, obiectul ar urma sa treaca prin apropierea Terrei la o distanta de 40 de milioane de kilometri si va putea fi observat, chiar si cu un telescop puternic, doar ca un punct luminos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri