Caută
Close this search box.

Baloane de săpun: ”teribilele” protocoale Ministerul Justiției-SRI vizează combaterea terorismului, au fost semnate de Predoiu și nu pot fi desecretizate

Toată agitația în legătură cu așa-zisa problemă a protocoalelor ”pe justiție” se dezumflă de la o zi la alta. Astfel, atât de mult invocata situație a Ministerului Justiției care, vezi Doamne, încă mai are, în prezent, două protocoale secrete cu Serviciul Român de Informații s-a dovedit reală și … absolut normală. Informaţia despre existența efectivă a protocoalelor a fost lansată de Forumul Judecătorilor, ca o replică la criticile ministrului Tudorel Toader la adresa protocoalelor unor instituţii cu SRI, în domeniul înfăptuirii justiţiei.

Ca și cum ar fi descoperit roata sau apa caldă, ministrul Justiţiei  a declarat, în urmă cu o săptămână, că se verifică de către cine şi în ce condiţii au fost semnate două protocoale clasificate încheiate între Ministerul Justiţiei şi Serviciul Român de Informaţii.

Surse juridice au declarat, pentru stiriopesurse.ro, că verificarea efectuată la Ministerul Justiţiei a scos la iveală faptul că ambele protocoale cu SRI vizează prevenirea şi combaterea terorismului. Protocoalele au fost semnate în 2008 şi 2009, de ministrul Cătălin Predoiu.

Având în vedere domeniul de aplicare al protocoalelor, nu se poate lua în calcul varianta desecretizării celor două documente, au mai precizat surse oficiale pentru stiripesurse.ro.

Ministerul Justiţiei a transmis, anterior, Forumului Judecătorilor că nu poate divulga nimic din conținutul celor două protocoale clasificate pentru că documentele „au caracter nepublic” și datele din acest domeniu „sunt exceptate de la liberul acces al persoanelor”, acordat în temeiul articolului 31 din Constițutie, ale cărui limite sunt stabilite de aliniatul 3, care arată că „dreptul la informare nu trebuie să prejudicieze securitatea națională”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri