Caută
Close this search box.

Banca Mondială spune că Guvernul a suspendat reforma ANAF

anaf

Banca Mondială a anunţat că ”activitățile proiectului (n.n.: de reformă a ANAF, derulat de Ministerul Finanţelor Publice) au fost suspendate în ultimele 12 luni, iar Banca nu a mai decontat noi plăți”.

România este statul UE cu cea mai mică rată de colectare a veniturilor fiscale ca procent din PIB (25,6% în 2017, față de o medie europeană de 40%), trendul fiind unul descendent în ultimii 3 ani.

Situația actuală nemulțumește conducerea Băncii Mondiale, care precizează: ”Stadiul actual de implementare al proiectului face ca acesta să fie expus unor probabile decizii de anulare și de reorientare a resurselor către alte priorități”.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a asigurat încă de la preluarea mandatului că vrea să deblocheze și să continuie, cu mici ajustări, proiectul de reformă al Fiscului, blocat în mandatul predecesorului său Ionuț Mișa.

În ciuda acestor asigurări, nimic nu s-a schimbat. ”Banca Mondială nu a primit deocamdată nicio decizie formală din partea Guvernului privind calea de urmat”, precizează instituția în răspunsul transmis cursdeguvernare.ro.

Precizare importantă: Proiectul de reformă a ANAF costă 91 de milioane de dolari, credit. Începând cu octombrie 2018, autorităţile române plătesc prima tranșă a acesui credit: 7,1% din valoarea principalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri