Caută
Close this search box.

Bombă arabă la Manchester United: vine prințul moștenitor saudit

Bombă în fotbalul britanic și european. Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite vrea să cumpere clubul Manchester United.

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman (33 de ani), a cărui familie are o avere estimată la 850 miliarde de lire sterline (964 miliarde euro), doreşte să cumpere unul dintre cluburile istorice ale fotbalului englez, Manchester United, informează presa britanică.

Bin Salman doreşte să intre astfel în competiţie cu rivalii săi din Orientul Mijlociu, printre care se numără şi şeicul Mansour din Abu Dhabi, actualul proprietar al clubului Manchester City, scrie cotidianul The Sun. Clubul Manchester United se află acum în proprietatea familiei americane Glazer, iar o eventuală tranzacţie s-ar putea ridica la 3 miliarde de lire sterline (aproximativ 4 miliarde euro).

Publicaţia britanică precizează că Avram Glazer, copreşedintele lui United, a petrecut mult timp în Arabia Saudită, în ultima perioadă, fiind aşteptat din nou la Riad, luna aceasta, pentru a participa la o conferinţă, alături de bancheri şi investitori din întreaga lume. Manchester United are deja un parteneriat strategic cu Autoritatea generală pentru sport din Arabia Saudită, menit să ajute la dezvoltarea fotbalului în această ţară. Saudiţii doresc ca această legătură să devină mult mai strânsă, fiind dispuşi să investească masiv în gruparea de pe Old Trafford.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri