Caută
Close this search box.

Canotajul, două barci, două medalii olimpice, două curse finale excelente la Buenos Aires

Felicitari din toata inima canotorilor nostri de la Jocurile Olimpice de Tineret !

Felicitari din toata inima Laurentiu, Florin, Tabita si Alina-Maria!

Medaliile lor de ARGINT și de BRONZ sunt cu atat mai valoroase cu cat ele si ei fost depasiti la limita, in ambele cazuri, diferenta fata de medaliile de aur fiind de 25 de sutimi de secunda in cazul baietilor (medalia de argint) si de 30 de sutimi la fete (medalia de bronz) !

Așa cum am mai aratat aici, echipajul masculin de dublu rame (2-) al Romaniei, format din Alexandru Danciu si Florin Arteni Fintinariu, a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului, in cea de-a treia zi a competitiei de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires.

Important de remarcat este faptul că în finala, tandemul tricolor, care a inregistrat timpul de 1:30.65, a trecut linia de sosire foarte aproape de invingatori, cu numai un varf de barca in spatele echipajului Italiei (1:30.40), care si-a adjudecat medalia de aur. Pe locul al treilea, s-au clasat reprezentantii șării-gazdă, Argentina (1:30.97).

De asemenea, in finala feminina de dublu rame (2-), Alina Maria Baletchi si Tabita Maftei au reusit sa strabata cei 500 m ai cursei intr-un timp foarte apropiat de cele ale ocupantelor locurilor 1 și 2. Concret, româncele au trecut linia de sosire în 1:40.29, fiind intrecute de reprezentantele Greciei (1:39.99), campioane mondiale și europene de junioare, care si-au adjudecat medaliile de aur, si de cele ale Cehiei (1:40.09), medaliate cu argint. Barca Greciei a avut un avans de 30 de sutimi de secundă, iar cea a Cehiei de numai 20 de sutimi !

CU ATAT MAI MULT FETELE SI BAIETII NOSTRI MERITA FELICITARILE CELE MAI SINCERE !

Cele doua medalii cucerite de canotorii romani se adauga celor doua medalii de aur cucerite de Iosif Adrian Sulca (judo) si Sabina Baltag (haltere), argintului adjudecat de Daniel Cristian Martin (inot) si bronzului obtinut de Mihaela Valentina Cambei (haltere).

Numarul medaliilor obtinute pana marti seara, 9 octombrie, de Echipa Olimpica a Romaniei a ajuns la sase: 2 de aur, 2 de argint si 2 de bronz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri