Caută
Close this search box.

Cazul Andrew Brunson: Speranțe tot mai mari pentru eliberarea pastorului

Speranțele că pastorul american Andrew Brunson ar putea fi eliberat vineri cresc în continuare, la mai mult de doi ani după ce a fost reținut pentru prima dată în Turcia, relatează BBC.

Mai multe surse mass-media din SUA declară că s-a ajuns la o înțelegere pentru eliberarea pastorului evanghelic din Carolina de Nord. Cu toate acestea, vicepreședintele Mike Pence ar spune doar „rămânem plini de speranță” înaintea unei prezențe la tribunal.

Brunson a fost arestat în legătură cu presupuse legături cu grupurile politice ca urmare a eșecului încercării de lovitură de stat din 2016. Pastorul, care a fost în arest la domiciliu de când a fost eliberat din închisoare în iulie, neagă acuzațiile de spionaj. Dacă este găsit vinovat, el se confruntă cu până la 35 de ani în spatele gratiilor. Detenția sa a afectat relațiile dintre Washington și Ankara, ambele părți impunând sancțiuni de ambele părți – ducând la scăderea lirei turcești.

Joi, atât „The Washington Post”, cât și NBC News au raportat că s-a ajuns la un acord între SUA și Turcia pentru eliberarea lui Brunson, citând surse anonime. Totuși, vorbind cu reporterii, Pence nu ar confirma existența unei astfel de înțelegeri. „Rămânem cu speranța că mâine, Turcia va vedea clar și va elibera acest om bun care nu este vinovat de nimic și care a fost încarcerat de nenumărate ori în Turcia pe nedrept”, a declarat vicepreședintele într-un briefing, adăugând că administrația Trump a „spus destul de clar că vom continua să rămânem puternici până când pastorul Brunson va fi liber”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri