Caută
Close this search box.

Ce face Primăria Capitalei pentru a elimina maşinile cu grad ridicat de poluare

Primăria Capitalei a publicat Regulamentul Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare.

Regulamentul cuprinde detalii despre modul de derulare a programului, care a fost aprobat prin Dispoziţia Primarului General.

Gabriela Firea îşi propune eliminarea a 5.000 de autovehicule uzate, cu grad ridicat de poluare, de pe raza municipiului Bucureşti, prin acordarea a 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 lei/ eco-voucher, în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi ”prietenoase cu mediul”, non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice şi electronice noi cu clasa energetica superioară, în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

Aplicaţia PEVAUTO va permite înregistrarea a 6.000 de participanţi, persoane fizice şi persoane juridice. La atingerea acestui număr, aplicaţia va opri automat procesul de înregistrare a participanţilor, prezentând în acest sens un mesaj de informare celor care sunt în proces de completare a datelor, se arată în comunicatul Primăriei Generale a Capitalei.

Programul se adresează atât persoanelor fizice, cu domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti, cu vârsta minimă de 18 ani, proprietari unici ai autovehiculelor uzate si care nu au obligaţii de plată la bugetul local şi bugetul de stat, cât şi persoanelor juridice, cu sediul social in Municipiul Bucureşti, proprietari unici ai autovehiculelor uzate, care nu au obligaţii de plată la bugetul local şi bugetul de stat şi nu au fost condamnate pentru infracţiuni împotriva mediului.

După verificarea îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate, vor fi acceptaţi în program, în ordinea înscrierii, primii 5.000 de proprietari eligibili, lista acestora urmănd a fi publicată pe site-ul Primăriei.

Puteţi citi integral regulamentul pentru „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat” AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri