Caută
Close this search box.

Ce trebuie să conțină trusa de supraviețuire în caz de cutremur

Cel puţin doi litri de apă, câteva conserve cu mâncare, o lanternă şi o pătură. Sunt câteva dintre obiectele care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte în cazul unei catastrofe naturale. 

O trusa de supravietuire trebuie sa contina: cutii cu apă, un dispozitiv de semnalizare care funcţionează prin mişcare, mâncare ce poate fi dizvolvată în apă, o mască de praf şi, printre altele, mai este şi un fluier.

Chiar dacă astfel de truse se găsesc rar în magazine, pentru că legea nu ne obligă să le avem, salvatorii recomandă ca astfel de mici rezerve să existe în fiecare locuinţă. Sunt doar câţiva paşi de urmat, iar sfaturile pot fi găsite pe pagina de internet a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

O să vă arăt ce conţine kit-ul meu de supravieţuire pentru trei zile de misiune, similar ar trebui să conţină şi kitul unei familii. Apă, 2-4 litri, o pătură pentru încălzirea corpului, materiale de primă urgenţă medicală, aici putem vorbi de pansamente, feşe, de o forfecuţă, plasturi. Hrană care nu este perisabilă, mai multe conserve, ciocolată, biscuiţi, o lanternă Un mic radio ca să audă mesajele de la autorităţi”, spune maiorul George Pleşca, reprezentant IGSU.

Aşadar, un astfel de kit de supravieţuire ne poate salva viaţa. Şi nu uitaţi, dacă vă prinde seismul în casă încercaţi, pe cât posibil, să vă păstraţi calmul, rămâneţi în interior, nu fugiţi pe scări şi în niciun caz nu folosiţi liftul”, mai adaugă acesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri