Caută
Close this search box.

Cioloş spune că nu ar fi acceptat referendumul până nu era pus în aplicare cel cu 300 de parlamentari

Fostul premier Dacian Cioloş spune că religia şi statul ar trebui să fie independente, nu să se influenţeze reciproc. El adaugă că, dacă era premier, nu ar fi acceptat referendumul pentru familie până nu era pus în aplicare cel referitor la reducerea la trei sute a numărului de parlamentari.

Dacian Cioloş a fost întrebat, marţi seară, la Iaşi. despre legătura dintre religie şi stat.

Religia şi statul ar trebui să fie două lucruri independente, iar niciuna să nu o influenţeze pe cealaltă. Religia poate să joace un rol pozitiv în spiritualitate, în adevăratul sens al cuvântului. Din punctul meu de vedere, spiritualitate înseamnă independenţă, înseamnă propăşirea omului care îşi promovează credinţele şi convingerile fără să-i fie teamă că modul în care şi le promovează îl va duce la a fi stigmatizat într-un fel sau altul în societate. Spiritualitatea nu trebuie să interfereze cu politicul şi politicul nu are ce căuta în definirea spiritualităţii”, a spus Dacian Cioloş.

El consideră că spiritualitatea este o alegere individuală, iar statul nu trebuie să se implice şi să manipuleze oamenii.

Spiritualitatea e aici în inimă. Şi nu are ce căuta politicul şi nicio instituţie a statului în inima mea şi în capacitatea mea de a alege în ceea ce cred. Sunt la fel de conştient că alegerile mele în ceea ce cred nu trebuie să afecteze libertatea celorlalţi. Între asumarea spiritualităţii fiecăruia dintre noi şi recâştigarea demnităţii noastre ca indivizi există o legătură profundă. Recâştigarea demnităţii individuale ne poate duce la recâştigarea demnităţii noastre ca societate şi ca neam. Din punctul ăsta de vedere, da, există o legătură între religie şi societate, dar trece prin inima fiecăruia. Nu trebuie manipulată de nimeni”, a adăugat Dacian Cioloş.

El a mai spus că dacă decizia ar fi fost în mâinile sale nu ar fi acceptat ca referendumul pentru familie să aibă loc, în condiţiile în care referendumul privind reducerea numărului de parlamentari la 300 nu a fost pus în aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri