Caută
Close this search box.

#Colectiv, 3 ani: În îmbulzeala creată era un telefon pe care scria „mami”

După trei ani, pompierii chemaţi să salveze din flăcări sute de clienţi din clubul #Colectiv încă sunt bântuiţi de amintiri dureroase.

„Acolo a fost într-adevăr un infern. În haosul creat în eveniment, în îmbulzeala creată era un telefon mobil cu o poză, o poză a unui telefon mobil şi pe el scria MAMI! Acea imagine pe care nu poţi să o uiţi!”, îşi aminteşte Colonel Cristian Radu, prim-adjunctul Inspectorului general al IGSU.

Aspectul care pe mine m-a şocat a fost cea de-a doua ieşire, ieşirea adicentă care exista în acel club. Era legată cu lanţuri. Victimele nu au fost afectate de incendiul propriu-zis ci de substanţele extrem de toxice care din păcate au cauzat leziuni grave.”

„Ne-am gândit dacă am fi avut alte pârghii mai consistente de exercitare a rolului de autoritate, dacă eram prezenţi înainte şi puteam să prevenim acest eveniment!

N-am avut nici o solicitare şi ar fi trebuit să avem dacă acolo s-a schimbat destinaţia legal în club, aşa cum funcţiona.

Dimensionarea căilor de evacuare se stabileşte în funcţie de numărul de persoane.

În mod cert ne manifestăm acum într-un nou cadru de autoritate de stat în care legea ne da alte competenţe În trei ani de zile am executat peste 32 de mii de controale la cluburi, pub-uri, discoteci, comerţ şi turism.

Noi am oprit în aceşti trei ani 117 obiective, am oprit funcţionarea după încălcarea gravă a cerinţelor de securitate”, adaugă Dudu Benone Gabriel, șeful Inspecţiei de Prevenire IGSU, potrivit digi24.ro.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri