Caută
Close this search box.

Comisia Europeană pregăteşte măsuri extreme pentru România

Comisia Europeană

Surse guvernamentale susţin că executivul condus de Viorica Dăncilă așteaptă o scrisoare extrem de dură din partea Comisiei Europene, pe tema justiției. Documentul vine ca urmare a raportului extrem de critic al Comisiei de la Veneţia.

Potrivit sursei citate, în cursul vizitei de la Stasbourg, premierul Viorica Dăncilă le-ar fi cerut liderilor europeni să aștepte raportul Comisiei de la Veneția. Aceștia au așteptat, iar raportul este unul dezastruos pentru România, așa că și reacția Comisiei Europene va fi una pe măsură.

Pe lângă raportul de la Veneţia, există și scrisoarea prim-vicepreședintelui Frans Timmermans, care atrage atenția asupra unor nereguli din zona Justiției.

Conform acelorași surse, dacă Guvernul nu va respecta dispozițiile Comisiei de la Veneția, România riscă sancțiuni drastice din partea Comisiei Europene.

Se va intra într-o etapă cu proceduri de infringement pe mai multe zone și atacuri la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, acolo unde sancțiunile pentru nerespectarea unui astfel de raport antrenează mize uriașe. O procedură similară a fost deja aplicată Poloniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri