Caută
Close this search box.

Congresul Mondial al Familiei, organizaţia ce uneşte extremiştii americani şi ruşi pro-familie

Congresul Mondial al Familiei

Ultraconservatorii din Statele Unite şi conservatorii religioşi din Rusia şi-au dat mâna pentru a-şi impune politicile în întreaga lume.

Oameni de afaceri, politicieni, apărătorii familiei tradiţionale, conservatori de dreapta, naţionalişti, militanţi anti-LGBT şi anti-avort din Statele Unite şi din Rusia cooperează pentru a-şi întări influenţa în statele din care fac parte, dar şi pentru a o exporta pe întreg Mapamondul.

Una din organizaţiile sub umbrela cărora activează este Congresul Mondial al Familiilor (CMF), o organizaţie ultra-conservatoare din Statele Unite, care, la jumătatea lunii septembrie, şi-a ţinut cel de-al XII-lea congres la Chişinău, sub patronajul preşedintelui comunist pro-rus Igor Dodon.

Gruparea are aliaţi printre persoanele cu influenţă la Kremlin, între acestea, Konstantin Malofeiev şi Vladimir Iakunin, doi oligarhi ruşi conservatori cu mare influenţă pe lângă preşedinţia rusă.

Partenerul de afaceri al lui Malofeiev, Aleksei Komov, şeful unei grupări care promovează legea împotriva propagandei homosexuale, este în consiliul de conducere al Congresului, iar nevasta lui Iakunin, Natalia Iakunina, este şefa unei grupări afiliate, numită „Sfinţenia maternităţii”.

Conservatorismul ortodox rus contemporan nu se întemeiază, însă, doar pe Biserică şi oligarhi. El este prezent şi în mediul academic, şi în cel cultural (sunt cunoscute, de exemplu, simpatiile conservatoare ale regizorului Nikita Mihalkov).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri