Caută
Close this search box.

Corina Crețu, exasperată, critică iar Guvernul: Să vorbim despre parteneriat public-privat după ce vom cheltui miliardele de euro care ne așteaptă la Bruxelles

Corina Creţu

Corina Creţu a declarat, vineri, că uneori este ”exasperată” de ritmul lent de cheltuire a fondurilor europene și a criticat din nou intenția guvernului de a realiza mari proiecte de infrastructură prin intermediul parteneriatelor public-privat.

”Eu aș merge pe o accelerare a cheltuirii banilor europeni și să vorbim despre aceste parteneriate public-privat – pentru care statul va plăti, cetățenii vor plăti – după ce ne vom cheltui alocația pe care o avem.

Avem miliarde de euro care așteaptă la Bruxelles”, a declarat Crețu, în contextul în care premierul Dăncilă a anunțat, în timpul vizitei în Turcia și Emiratele Arabe, că a invitat companii din aceste țări să participe la realizarea unor mari proiecte de infrastructură prin așa numite parteneriate public-privat.

„Mi-am făcut datoria de a avertiza statele membre, nu e numai România avertizată. Suntem undeva pe la media UE (ca grad de absorbție a fondurilor europene, n.r.). Ideea e că nu avem prea mult timp.

Avem multe întârzieri și datorită adoptării târzii a legislației. Eu nu am pus nici o clipă toate întârzierile pe seama guvernelor. Dar, pe de altă parte, sigur că uneori sunt exasperată, dar nu numai în România, de ritmul lent, mai ales în domeniul infrastructurii de transport”, a spus Corina Crețu, citată de Digi24.

Corina Crețu a avut o reacție și la întrebarea unei jurnaliste, conform căreia premierul Viorica Dăncilă a spus că îi va cere explicații pe această temă.

“În primul rând că eu sunt comisar european, există tratat la care România s-a angajat, aceea de a nu face presiuni la adresa comisarilor pe care România i-a numit şi nici nu s-a întâmplat acest lucru, am avut discuţii (n.r. – cu premierul Viorica Dăncilă) în nenumărate rânduri.

Ştiţi bine că am fost aici din prima zi în care a fost nominalizată ca prim-ministru. Atunci am făcut o trecere în revistă a tuturor proiectelor. Am ieşit în conferinţa de presă comună, arătând care sunt riscurile. Acest lucru se întâmpla, cred, mai mult de un an, nu? Din păcate, după cum vedeţi, ceea ce am avertizat, că România va fi sancţionată de Curtea Europeană de Justiţie, s-a întâmplat ieri. Eu am vorbit acest lucru cu dânsa de un an de zile”, a spus Corina Creţu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri