Caută
Close this search box.

Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în Haiti: 11 victime raportate și peste 100 de persoane rănite

Un cutremur care a lovit în largul coastei nordice a Haiti sâmbătă a omorât cel puțin 11 persoane și a rănit mai mult de o sută de locuitori atunci când mai multe clădiri s-au prăbușit în țara sărăcită din Caraibe, informează Reuters.

Cutremurul cu magnitudinea 5,9 a fost centrat la aproximativ 20 de kilometri vest-nord-vest de orașul de coastă Port-de-Paix, la o adâncime de 11,7 km, a declarat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite.

Șeful poliției din regiunea nord-vest, Jackson Hilaire, a declarat că cel puțin șapte persoane au fost ucise și mai mult de 100 de persoane rănite în Port-de-Paix. Alți patru oameni au murit în jurul orașului Gros-Morne în partea de sud, inclusiv un băiat lovit de o clădire care s-a prăbușit, a spus primarul Jean Renel Tide.

Cutremurul a fost unul dintre cele mai puternice care a lovit Haiti de la cutremurul de 7,0 grade magnitudine care a lovit în 2010, în apropiere de capitala, Port-au-Prince, ucidând zeci de mii de oameni.

Într-o postare de pe Twitter, președintele Jovenel Moise a cerut oamenilor să rămână calmi după ce agenția de protecție civilă a raportat că ultimul cutremur a provocat panică în orașele din nord. Agenția a declarat că Port-de-Paix, Gros-Morne, orașul Chansolme și insula Tortuga au suferit unele dintre cele mai grave daune. Unele case au fost distruse complet.

Cutremurul de sâmbătă a fost resimțit în Port-au-Prince, dar rapoartele inițiale de pe Twitter au declarat că nu a provocat pagube majore acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri