Caută
Close this search box.

Prăbușire în gimnastică. Finalele pe aparate, fără români și românce la Mondialele din Qatar

Din păcate, acolo unde am dominat categoric sportul mondial timp de mulți ani, înregistrăm acum o prăbușire de-a dreptul incredibilă. Astfel, ambele loturi ale  României, masculin și feminin, au rezultate foarte slabe la Campionatele Mondiale de Gimnastică (seniori) de la Doha, dintre sportivii prezenţi doar doi urmând să concureze în finale, ambii la individual compus. Ceea ce e foarte trist, însă, este faptul că nu avem niciun reprezentant în concursurile pe aparate.

Denisa Golgotă a prins finala la individual compus având a 19-a notă din concurs, în timp ce Andrei Munteanu a fost al 21-lea dintr-un total de 26 de sportivi. În privinţa finalelor pe aparate situaţia este însă catastrofală. Denisa Golgotă este abia a doua rezervă la sol, astfel că sunt şanse foarte mici să intre în finală.

În schimb, americanca Simone Biles s-a calificat în cinci finale ale Campionatelor Mondiale, după concursul de calificare desfăşurat duminică, obţinând cele mai mari note la sol, sărituri şi bârnă, precum şi cel mai bun punctaj la individual compus. La prima ei mare competiţie după JO 2016, unde a câştigat 4 medalii de aur şi una de bronz, Biles a făcut o demonstraţie de forţă, dominând autoritar calificările de la Doha.

La masculin, Marian Drăgulescu (foto evz.ro) a ratat la Doha atât solul, cât şi săriturile, aparate la care deţine în total opt titluri mondiale. Andrei Muntean este singurul care a urcat într-o finală la competiţia din Qatar, însă doar la individual compus. Și acolo cu șanse foarte mici la medalie.

Echipa masculină a României s-a clasat pe locul 21, poziţie ce-i aduce, totuși, calificarea directă la Campionatul Mondial de anul viitor. Măcar această minimă satisfacție să o avem. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri