Caută
Close this search box.

DNA pune un sechestru imens pe averile lui Sebastian Vlădescu, Cristian Boureanu și Ionuț Costea

dna

DNA anunță că a pus sechestru până la concurența sumei de 15.096.000 euro și indisponibilizate bunuri de în valoare 1.973.140 euro în dosarul mitei la CFR, se arată într-un comunicat.

DNA i-a acuzat în aprilie pe fostul ministru Sebastian Vlădescu, fostul şef Eximbank, Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, fostul deputat PDL, Cristian Boureanu şi alţi doi demnitari că au primit mită de la o firmă străină care reabilita calea ferată Bucureşti – Constanţa pentru a garanta plăţile din contract. Vlădescu a fost ministru al Finanţelor în guvernele Tăriceanu şi Boc.

Contractul de reabilitare a fost câştigat în 2005 de asocierea de firme austriece Swietelsky – Wiebe – Takenaka, potrivit presei de la acea vreme.

Redăm mai jos integral comunicatul DNA

”Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, în completarea comunicatelor nr. 304/VIII/3 din 18 aprilie 2018, 356/VIII/3 din 27 aprilie 2018, 364/VIII/3 din 2 mai 2018, 410/VIII/3 din 9 mai 2018 și 450/VIII/3 din 29 mai 2018, privind cauza referitoare la comiterea unor infracțiuni de corupție de către persoane cu funcții publice în contextul reabilitării unor tronsoane de cale ferată, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în conformitate cu art. 249 din Codul de procedură penală și art. 20 din Legea 78/2000, în vederea reparării pagubei produse prin infracțiuni şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare, au dispus măsuri asigurătorii până la concurența sumei de 15.096.000 euro, iar până în prezent au fost indisponibilizate bunuri în valoare de 2.139.807 euro (bunuri imobile în valoare de 1.973.140 euro și bunuri mobile în valoare de 166.667 euro) deținute de inculpații COSTEA MIRCEA-IONUȚ, MITITELU MIHAELA, DASCĂLU CONSTANTIN, BOUREANU CRISTIAN-ALEXANDRU și VLĂDESCU SEBASTIAN.

Inculpaților li s-a adus la cunoștință conținutul ordonanțelor privind dispunerea măsurilor asigurătorii, în conformitate cu dispozițiile CPP.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri