Caută
Close this search box.

Doctorița Laura Bălănescu, care a operat copilul mort la Sanador, mărturisire șocantă: ”Suntem mai atenți aici decât la stat”

Chirurgul care a operat copilașul mort la Sanador, doctorița Laura Bălănescu, angajată și la stat și la privat, mărturisește: ”Suntem mai atenți aici decât la stat”. Declarațiile au fost făcute joi, în cadrul conferinței de presă care a avut loc la Spitalul Sanador.

Laura Bălănescu, care l-a operat pe băiețelul de un an şi 10 luni la spitalul privat Sanador, pentru coborârea unui testicul, și care a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică (20/21 octombrie), a precizat joi, 25 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, că toate protocoalele au fost respectate în cazul copilului.

Sursa foto: Libertatea Dr. Laura Bălănescu

Ceea ce a șocat însă a fost seninătatea cu care medicul a declarat că pacienții pe care-i îngrijește sunt tratați mai bine la privat decât la stat, în condițiile în care doctorița este anajată cu normă întreagă la Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” și, potrivit legislației, serviciile medicale trebuie să aibă aceleași standarde de calitate în toate unitățile medicale.

„A fost un șoc și o mare traumă, e regretabil ce s-a întâmplat, este o anchetă în curs de desfășurare. Nu am cum să va dau foarte mult, nu știu nici eu, nu am nicio explicație până acum ce s-ar fi putut întâmpla. Pot să va spun atât: intervenția chirurgicală a evaluat fără evenimente majore și nici din punct de vedere al anestezicului nu au fost lucruri care să iasă dintr-o obișnuință. Dacă e un copil peste vârsta de un an operat de hernie inghinală, nici nu necesită monitorizare în terapie, noi la copiii sub un an, de regulă când operăm în privat îi ducem și în terapie imediat post-operator, pentru a fi mult mai atenți aici decât suntem în spitalele de stat’, a declarat Laura Bălănescu.

Între timp, cazul morţii copilului a ajuns la Parchet, iar procurorii au descins deja la Spitalul Sanador, pentru a ridica probe și imagini de pe camerele de supraveghere.

Laura Bălănescu lucrează ca medic chirurg pediatru la spitalul de stat Grigore Alexandrescu, unde a avut anul trecut ca şef de secţie un venit total din salariu de 71.500 de lei, potrivit declaraţiei de avere.

Din venituri independente, ca PFA în servicii medicale, ea a încasat anul trecut 255.643 de lei, arată aceiaşi sursă.

Tot astăzi, au fost aduse noi acuzații de malpraxis la Sanador. O femeie ar fi murit din cauza diagnosticării greșite.

7 răspunsuri

  1. E clar ca moartea a survenit in urma intervenției chirurgicale, efectuată de ,,distinsa doamnă” cu pricina. Cât despre posibila culpă va trebuii ca parchetul sa-si facă datoria. Cert e un lucru, ca breasla medicală din Romania nu e nici pe departe cum sa impamantenit, vehiculat si inoculat in opinia publică din Romania, cum că medicii din Romania au probitate morală si pofesionala înaltă. Din păcate e cert ca asta a fost o mare amagire, atâta timp cat după finalizarea rezidentiatului, accesul medicilor in diferite specialități se face cu examene de specialitate fraudate in schimbul unor sume de bani, (la ora actuală exista dovezi temeinice si ferme in acest sens). Problema de fond e dacă statul român prin instituțiile sale, care trebuiau sa combată si sa stopeze acest fenomen, au stiut de existența lui? In cazul in care nu a stiut, e grav, iar dacă au stiut si nu au actionat, e si mai grav.

  2. Derbedeii de la colegiu medicilor ca de fiecare dată nu o vor scoate vinovată pe masoana, desi planează asupra ei indicii si suspiciunii rezonabile ca se face vinovată de moartea acestui biet copilas. Dar ancheta fiind făcută de acesti derbedei neaveniti, odiosi de la colegiul medicilor, nu o vor acuză in vreun fel deoarece se merge pe principiul, corb la corb nu-si scoate ochii. De ce să ne mai facem niste dusmani în plus su sa-i facem rău lu tata asta, chiar daca e vinovată, că mâine am putem fi oricare din noi in locul ei, hai mai bine sa ingropam totul si sa ne vedem in continuare de fărădelegile noastre, ca toti ajungem sa gresim. Mentalitatea asta e valabilă peste tot in instituțiile acestui stat mafiot.

  3. Doamna doctor imi tratează copilul de 9 ani!Vă dați cu părerea judecând doar că este soția nu știu cui….și că are nu știu ce venituri….Aceasta doamna mi-a operat copilul de doua ori ….este genul de medic devotat, atent cu micuții.!!! La ultima operatie nu a părăsit spitalul decât după ce copilul și a revenit după anestezie, a mâncat și a mers la toaleta….într-un cuvânt a plecat când totul a fost in regula….târziu în noapte, a revenit la prima ora a doua zi și a vizitat pacienții , a doua zi era sâmbătă, dansa nu avea garda….că să înțelegeți. Este dureroasa, sfâșietoare pierderea micuțului dar doamna doctor este supusa unei anchete daca a greșit….se va constata și va suporta consecințe.Nu judecați corect și va abateti de la subiect a greșit ea (daca se va dovedi asta) nu soțul cat despre venituri….nu mai vorbesc! Orice așa zis ziarist din ziua de azi nu știe să facă presa mai mult decât o bătrânică de la tara pe banca în fața porții, rușine!

  4. Ana Maria nu vb prostii, sa nu zic altfel, doar nu ai vrea sa moară toți copii pe care ii operează aceasta doctorita . Din cate anchete sau făcut pentru culpe medicale, pe unu n- am văzut să-l bage la pușcărie că e vinovat, fir-ar mama lor a dracu de spagari, ori despre ce vorbim.

  5. Tocmai am explicat că nu trebuie judecată în funcție că este soția lui cutare sau in funcție de venituri…..am zis clar că dacă este culpa ei va suporta consecințele! Nu este un medic șpăgar! Ai habar cati pacienți a tratat? Atât ! Nu suntem noi în măsură să anchetăm, sa concluzionăm, sa judecam……

  6. Tocmai ca trebuie judecați mulți dintre acesti derbedei sinistrii. Dacă ar sti românul de rând ce se întâmplă in sistemul sanitar din România, n-ar mai arunca vorbele asa aiurea , ci s-ar cutremura. De stiut, stiu, dar nu foarte mulți !!!Sistemul medical din România este măcinat de corupție si putred precum un bolnav intrat in putrefacție. E extrem de grav ce se întâmplă !

  7. atata timp cat sistemul valorilor s-a inversat, sustinut la nivel de conducere de stat , totul in romania este cu koorul in sus. pana nu se curata totul incepand de sus , stiind ca toata conducerea de stat este gaunoasa si corupta in toata profunzimea ei ,nu putem avea pretentii sa traim intr-un mediu civilizat si cinstit. cum va imaginati ca un condamnat penal aflat la conducere poate pretinde de la subalterni sa fie cinstiti. traim absurdul absurdului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri