Caută
Close this search box.

Doina Gradea, demisă? Directorul TVR, acuzat de intervenţii politice, este chemat să dea socoteală în Parlament

Doina Gradea

Doina Gradea, Preşedintele Director General al TVR, a fost chemată de Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu la o audiere în cadrul forului parlamentar.

Deputatul PNL a precizat, pentru Mediafax, că Doina Gradea va onora invitaţia la audierea în Comisie, care va avea loc după data de 5 sau 6 noiembrie.

„În urma primirii unei sesizări, la Comisia de Cultură din Camera Deputatilor, semnată de către mai multe organizaţii nonguvernamentale şi asociaţii profesionale referitoare la situaţia extrem de îngrijorătoare în care se află Televiziunea Publică (TVR/ SRTv), am invitat-o telefonic pe doamna Doina Gradea, pentru a fi audiată în cadrul Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor”, a anunţat, joi, Gigel Ştirbu, într-un comunicat de presă.

„Concret, recentele evoluţii din această instituţie impun atât declanşarea de urgenţă a unei audieri. Iată câteva dintre argumentele care susţin urgenţa şi necesitatea anchetei şi a demiterii PDG: Comisia de etică şi arbitraj din TVR, forul profesional intern care supraveghează respectarea Statutului ziaristului, a publicat recent un raport în care a constatat, printre altele, existenţa unor incompatibilităţi şi contradicţii îngrijorătoare între comportamentul, modul de gândire şi acţiune ale Preşedintelui-Director General şi Directorului TVR1, pe de-o parte, şi exigenţele legale, regulamentare şi procedurale valabile în serviciul public de televiziune, pe de altă parte.

Exprimările dispreţuitoare la adresa unor salariaţi, categorii profesionale sau de vârstă, denigrarea Comisiei de etică, necunoaşterea sau ignorarea normelor jurnalistice şi deontologice, descurajarea angajaţilor care îndrăznesc să aibă altă opinie, lipsa de transparenţă în decizii – toate sunt aspecte care au drept consecinţe inerente vicierea relaţiilor de muncă, instalarea şi generalizarea neîncrederii şi – cel mai grav – compromiterea autorităţii manageriale în TVR”, arată Ştirbu.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor mai afirmă că există „multiple indicii” cu privire la existenţa unor imixtiuni politice în activitatea televiziunii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri