Caută
Close this search box.

Ducele și ducesa de Sussex în primul lor tur al Pacificului

Ducele și ducesa de Sussex, Harry și soția sa Meghan s-au îndreptat luni spre Sydney începând un tur al Pacificului, care este prima ieșire majoră în străinătate ca pereche, relatează AFP.

Ducele și ducesa de Sussex au sosit în Australia după un weekend unde petrecut la căsătoria prințesei Eugenie și după un zbor comercial peste noapte cu Qantas. Ei au fost văzuți părăsind aeroportul relaxați împreună cu personalul.

Vizita lor oficială de mai mult de două săptămâni va avea mai multe opriri în Australia, Fiji, Tonga și Noua Zeelandă – toate părți ale Commonwealth-ului, un grup de foste colonii britanice.

Regina Elisabeta a II-a este în continuare șeful statului în Australia, deși există un sprijin semnificativ pentru ca țara să devină republică. Sondajele recente arată că australienii s-au împărțit în mod egal pe această temă, având doar cele mai subțiri de majorități în favoarea abandonării regalității britanice și nominalizarea unui șef de stat australian.

În timpul călătoriei, cuplul regal planifică să se joace cu ursuleții koala, să vadă soldații performând haka și să participe la Jocurile Invictus, un turneu multi-sport pentru personalul militar și veterani care au fost răniți sau au suferit răni sau boli, care se va deschide sâmbătă, pe 20 octombrie. Călătoria va cuprinde o serie de evenimente și se va încheia oficial pe 31 octombrie în Noua Zeelandă. Întreaga vizită va fi vizionată intens de către mass-media britanică și australiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri