Caută
Close this search box.

După căderile de pe Wall Street și stocurile asiatice și-au pierdut din indice

Stocurile asiatice au scăzut la începutul tranzacțiilor după preocupările legate de ratele dobânzilor mai mari din SUA și de un război comercial global ce au determinat investitorii să vândă riscurile la nivel global, relatează BBC.

Piețele din Asia au fost influențate de stocurile americane, care au suferit cele mai mari scăderi timp de o zi miercuri. Indicele japonez Nikkei 225 a scăzut cu 3,9% – în cursul celei mai mari scăderi zilnice din martie. În China, Shanghai Composite a scăzut la cel mai mic nivel din 2014. A fost cu 3,9% mai mic, iar Hang Seng a scăzut cu 3,8%. În alte țări din Asia, indicele Kospi din Coreea de Sud a scăzut cu 3,4%, iar indicele S & P / ASX 200 al Australiei a scăzut cu 2,4%.

Rezervele Federale ale Statelor Unite au ridicat ratele în luna septembrie, pe măsură ce economia crește solid. Ratele superioare ale dobânzii fac ca împrumuturile să fie mai scumpe, încetinind activitatea economică și afectând apetitul investitorilor față de risc.

Un război comercial condus de SUA împotriva Chinei a îngrijorat și investitorii privind perspectiva creșterii globale.

Trump atacă „nebunul” Fed

Piețele americane s-au descurcat mai bine decât se aștepta în acest an, revenind după turbulențele de la începutul anului pentru a stabili noi recorduri în timpul verii. Dar Rezerva Federală crește ratele dobânzilor, și toată lumea se așteaptă la mai multe balansări ale piețelor.

Fed, luna trecută, și-a abandonat descrierea politicii sale ca fiind „accesibilă”, reflectând la ideea că economia este suficient de puternică pentru a nu mai avea nevoie de tipul de stimul pe care l-a primit în contextul crizei financiare. Asia a beneficiat de ratele scăzute ale dobânzilor la nivel global după criză, investitorii urmărind să-și pună banii pe piețe care oferă beneficii mai mari. Perspectiva diminuării stimulului american a fost complicată de un război comercial între cele două mari economii din lume – pe care FMI le-a avertizat că ar putea dăuna creșterii economice.

Președintele american Donald Trump a fost extrem de critic față de majorarea ratei Fed, rupându-se de tradiția din SUA, unde se așteaptă ca președinții să respecte independența băncii centrale. „Fed face o greșeală”, a declarat el miercuri reporterilor. ”Cred că Fed a devenit nebun”.

Scăderea pieței de acțiuni a venit înaintea sezonului american al câștigurilor corporatiste, când companiile vor oferi actualizări investitorilor cu privire la perspectivele lor pentru restul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri