Caută
Close this search box.

După ”Era Oltchim”, Rm Vâlcea devine din nou capitala handbalului feminin românesc

A fost cândva, nu de mult, o mare campioană, Oltchim RmVâlcea, care (alături de alte echipe uriașe, Bacăul, Zalăul, Brașovul) a dominat categoric handbalul feminin românesc și a evoluat la vârful celui european. După închiderea gigantului economic ”Oltchim”, echipa s-a ”stins”.  De ceva vreme încoace, însă, Vâlcea vine cu o nouă grupare, a municipalității de data aceasta, care furori pe prima scenă internă și nu numai.

A fost, se știe, victoria din Supercupa României cu CSM București, fostă câștigătoare și finalistă a Champions League. Iar acum a venit și formidabila victorie obţinută de SCM Râmnicu Vâlcea, tot în Polivalenta din Capitală, 22-19 cu CSM Bucureşti, în etapa a 5-a a Ligii Florilor. După această strălucită izbândă, preşedintele secţiei de handbal a clubului vâlcean, Florin Verigeanu, anunţă – firesc – că echipa sa este capabile să joace de la egal la egal cu oricine. Și încă e modest reputatul om de sport Verigeanu.

”SCM poate să joace de la egal sau să fie superioară oricărei alte formaţii. Am dominat de la cap meciul de marţi de la Bucureşti, în ultima vreme, fetele noastre ne-au obişnuit cu victorii, indiferent de adversarii pe care îi întâlnesc. Am dovedit încă o dată că victoria din Supercupă nu a fost deloc întâmplătoare, a fost un succes muncit”, a declarat Florin Verigeanu pentru ProSport

SCM Râmnicu Vâlcea va juca duminică (ora 17.30) în turul II preliminar al Cupei EHF cu Kastamonu (Turcia).

Responsabilul vâlcean este convins că formaţia pregătită de Florin Pera va învinge la o diferenţă concludentă în meciul tur cu Kastamonu, pentru a-și asigura calificarea încă din Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea.

„Am mare încredere că vom obţine calificarea chiar din meciul de duminică, de la Râmnicu Vâlcea, astfel încât la retur să nu mai avem mari emoţii. Fetele s-au pregătit extraordinar, chiar dacă săptămâna trecută am avut probleme cu accidentările, fetele au intrat pe teren şi au dat tot ce au putut în Capitală. Sunt convins că şi duminică vom face un joc la fel bun, iar diferenţa de scor va fi mult mai mare”, a mai spus Florin Verigeanu.

În campionat, SCM Râmnicu Vâlcea e lider după cinci etape, cu maximum de puncte, având 17 victorii consecutive, atât în campionat, cât şi în partide amicale! (foto hotnews.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri