Caută
Close this search box.

Facebook șterge paginile și conturile care distribuie conținut masiv pe grupuri

facebook

Facebook a anunțat, joi, că a închis 559 de pagini și 251 de conturi care au încălcat regulile rețelei în materie de spam și au distribuit conținut gândit să manipuleze publicul, scrie AFP. 

Facebook a închis paginile și conturile în cauză deoarece au încălcat în mod repetat regulile legate de conținutul anti-spam. Mulți au utilizat numeroase conturi, unele cu același nume, pentru a posta cantități uriașe de conținut pe diverse grupuri, în dorința de a crește traficul pe anumite site-uri.

Facebook încearcă să ia măsuri eficiente pentru a limita pe cât posibil diseminarea dezinformărilor în rețea, la o lună de alegerile intermediare americane din noiembrie. Cele mai multe dintra paginile închise erau controlate de americani.

Facebook a spus că au fost închise pagini cu nume precum “Nation in Distress” și “Reverb Press” care foloseau tactici de tip clickbait și alte modalități pentru a aduna număr mare de vizualizări pentru un conținut care altfel ar fi fost detectat de foarte puțini utilizatori.

Facebook spune că nu conținutul în sine a fost problema, ci tacticile nepotrivite folosite de aceste pagini și conturi pentru a-și crește în mod artificial influența.

Facebook a încercat în ultimii ani să combată spam-ul și conținutul de tip clickbait, pentru că mulți utilizatori sunt deranjați, dar rețeaua nu a aplicat măsuri atât de radicale precum acum, mulțumindu-se în general cu retrogradarea paginilor în NewsFeed, pentru ca mai puțin oameni să vadă conținutul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri