Caută
Close this search box.

Formidabil succes olimpic românesc la astronomie, în Ceylon

Lotul olimpic al României a obţinut două medalii de aur, o medalie de argint şi două medalii de bronz la cea de-a XXIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie.

Competiţia a avut loc în Colombo, capitala statului Sri Lanka (Ceylon) şi a reunit 80 de concurenţi din 18 ţări.Elevii laureaţi cu aur sunt Daria Maria Hărăbor (Şcoala Gimnazială nr. 29 din Bucureşti) şi David Corneliu Turturean (Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava), în timp ce Traian Rareş Tuş (Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare) a fost distins cu o medalie de argint. Maria Iordache (Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Brăila) şi Vlad Roşca (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au fost medaliaţi cu bronz.

Lotul olimpic al României a fost coordonat şi însoţit de profesorii Cătălina Anca Marian (Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” din Alba Iulia) şi Grigoruţă Oniciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

Ediţia a XXIII-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat în perioada 6-14 octombrie, în Colombo (Sri Lanka), şi a reunit 80 de concurenţi din 18 ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri