Caută
Close this search box.

Fostul SRI-ist Daniel Dragomir, condamnat și anchetat în dosarul Black Cube, vrea ieșirea României din UE

ROEXIT

Discursul violent anti-UE s-a declinat luni seară în premieră în ideea ieșirii României din Uniunea Europeană. Autorul propunerii este Daniel Dragomir, fost colonel SRI, condamnat într-un dosar de corupție și unul dintre cei mai vocali adversari ai luptei anti-corupție.

Dragomir, care și-a fondat un partid și este cultivat de PSD, prin invitarea la Comisia de control a SRI din Parlament, a lansat luni seară propunerea ROEXIT după audierile din Comisia de justiție a Parlamentului European.

Tot luni seară, Liviu Dragnea a declarat la Antena 3 că nu vrea să stea ”ghiocel” în fața UE: “Chiar nu cred că domnul prim-vicepreședinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze la acest referendum.

Chiar nu cred că nimeni din spațiul Uniunii Europene poate spune poporului român cum să definească în Constituție căsătoria. Eu zic că trebuie să ne batem pentru aceste drepturi.

Și nu trebuie să mai mergem pe ideea de a fi political corect ca să dăm bine la nu știu ce porți înalte. Dacă nu ne gândim serios la viitorul acestei țări și la viitorul acestei națiuni putem să adoptăm și această poziție a ghiocelului. Eu unul nu am de gând să fac asta”, a spus Liviu Dragnea.

Daniel Dragomir este anchetat de DIICOT pentru spionarea şi hărţuirea lui Kovesi în dosarul Black Cube. Într-un alt dosar, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals în primă instanță. El a fost arestat preventiv de două ori.

Dragomir a lansat luni atacul la adresa Uniunii Europene folosind marile teme puse în dezbatere de penali și trompetele lor mediatice în ultimii ani: România trebuie să fie un stat suveran, marile corporații străine ne fură resursele și nu plătesc taxele, e dreptul românilor să aleagă ce scrie în Constituție, plătim UE mai mult decât primim prin fondurile europene.

Propaganda lui Daniel Dragomir seamănă izbitor cu cea folosită de alte mișcări anti-europene, precum tabăra Brexit sau mișcările extremiste din Franța, Germania, Olanda sau Italia.

De remarcat că Dragomir și-a intitulat postarea pe Facebook drept ”câteva comentarii la cald după dezbaterea de la Strasbourg”, dar logo-ul pentru Roexit postat este extrem de elaborat, ceea ce implică o pregătire din timp a momentului în care a fost lansat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri