Caută
Close this search box.

FOTO. CSM îl pune din nou la colț pe Toader: dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr conţine calificativul „foarte bine”

Raportul CSM din 2016 în care a fost evaluată candidatura lui Augustin Lazăr pentru funcţia de procuror general al României arată că acesta are vechimea necesară în muncă, iar la ultima evaluare a primit calificativul „foarte bine”. Unul dintre punctele din raportul ministrului Justiţiei pe baza cărora Tudorel Toader a cerut revocarea lui Augustin Lazăr este tocmai lipsa calificativului „foarte bine” de la dosarul de candidatură.

Aceasta este a doua contrazicere majoră pe care CSM i-o opune ministrului Justiţiei, după cea privind inexistenţa unei soluţii de clasare într-un dosar al preşedintelui Klaus Iohannis din partea procurorului Augustin Lazăr.

Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul Liviu Avram, care a găsit calificativul „foarte bine” în raportul CSM din 2016, prin care Secţia pentru procurori a Consiliului a avizat pozitiv candidatura lui Augustin Lazăr la şefia Parchetului General.

„Din datele existente la nivelul direcţiei de specialitate, rezultă că domnul procuror Augustin Lazăr (…) la ultima evaluare a activităţii profesionale a fost apreciat cu calificativul foarte bine, se arată la pagina 3 din Hotărârea nr. 258/2016 a CSM, prin care Secţia pentru procurori a evaluat candidatura lui Augustin Lazăr. (Sursa romaniatv.net)

De altfel, evaluarea CSM a fost pozitivă, cu recomandarea de acceptare a candidaturii lui Augustin Lazăr la şefia Parchetului General.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a cerut revocarea din funcţie a lui Augustin Lazăr pe baza unui raport de evaluare în 20 de puncte a activităţii manageriale a procurorului general. Una dintre criticile aduse de Tudorel Toader este că la dosarul de candidatură a lui Augustin Lazăr „nu s-a identificat niciun document care să dovedească îndeplinirea criteriului: obţinerea calificativului foarte bine la ultima evaluare”.

Așa cum Magnanews a arătat luni, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis procurorului general Augustin Lazăr, la solicitarea acestuia, că în dosarul său de numire în funcţie nu a fost găsită vreo rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis.

Documentul a fost invocat de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, în propunerea de revocare din funcţie a lui Augustin Lazăr.

În replică, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat că marţi va prezenta procedura, graficul de numire şi conţinutul dosarului de candidatură ale „celui care ocupă postul de procuror general”, subliniind că dosarul de la Ministerul Justiţiei, CSM şi cel de la Preşedinţie ar trebui să fie identice. O aluzie, cumva, la faptul că dosarul de la CSM, care îl contrazice evident pe Toader, nu ar cel ”corect” ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri