Caută
Close this search box.

Fratele lui Cătălin Moroșanu, reținut de DIICOT

Procurorii DIICOT Iași l-au reținut marți pe Claudiu Moroșan, fratele luptătorului Cătălin Moroșan, fiind implicat într-un dosar ce vizează infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă și constituire de grup infracțional organizat, scrie Ziarul de Iași.

Claudiu Moroșan, fratele luptătorului de kickboxing Cătălin Moroșan (cunoscut ca Moroșanu), a fost reținut marți de către procurorii DIICOT Iași.

Consilier judeţean din partea PNL, la fel ca fratele său, el ar fi fost implicat într-o reţea de evaziune şi spălare de bani ce ar fi adus un prejudiciu de 3 milioane de euro statului român.

Potrivit anchetatorilor, în dosarul deschis din 2012, membrii rețelei ar fi făcut tranzacții fictive cu aur, a căror finalitate era decontarea fictivă de TVA. DE asemenea, acești ar fi făcut și tranzacții ilegale cu aur, iar uneori metalul prețios fiind scos în afara ţării fără documente.

Potrivit presei locale, care citează surse judiciare, suspect în dosar este şi soţul unei judecătoare din județul Alba, dar şi oameni de afaceri care deţin francize pentru branduri de lux. În dosar ar mai fi implicate de zeci de persoane de etnie romă din două localități din județul Iași.

Anchetatorii au făcut marți dimineață mai multe perscheziții în acest dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri