Caută
Close this search box.

Furtuna Leslie: Portugalia și Spania lovite de vânturi puternice ce au produs pagube și întreruperi de curent dar fără victime

Vânturi puternice de intensitatea uraganelor au lovit Portugalia centrală și de nord, lăsând 300.000 de case fără energie electrică, informează BBC.

Furtuna Leslie a măturat sâmbătă noaptea unele regiuni din Portugalia cu vânturi puternice cu viteză de până la 176 km / h. Oficialii apărării civile au declarat că 27 de persoane au suferit răni minore, unele regiuni sunt afectate de inundații, sute de copaci au fost răsturnați și o serie de zboruri au fost anulate.

Furtuna, una dintre cele mai puternice care a lovit țara, trece acum peste nordul Spaniei. Cele mai afectate zone din Portugalia s-au aflat în jurul capitalei, Lisabona, și în raioanele Coimbra și Leiria. Aveiro, Viseu și Porto, în nord, au suferit, de asemenea, pagube substanțiale. Aproximativ 1.000 de copaci au fost dezrădăcinați, spun oficialii. Autostrada principală A1 a fost printre drumurile blocate temporar. Aproximativ 1900 de incidente au fost raportate serviciilor de urgență, deși comandantul apărării civile, Luis Belo Costa, a declarat că „cel mai mare pericol a trecut”.

Este rar ca un uragan atlantic să ajungă la peninsula Iberică, înregistrându-se doar cinci astfel de evenimente. Uraganul Leslie s-a format la 23 septembrie, dar a fost declasat la o furtună tropicală înainte de a ajunge pe uscat. Cu toate acestea, a păstrat rafalele de rezistență a unui uragan. Agenția Meteorologică din Spania (Amet) a spus că Leslie se deplasează spre nord-est prin peninsulă. Duminică, în apropiere de orașul Zamora, au fost înregistrate rafale de aproape 100 km / h, dar vânturile s-au diminuat acum. Amet a spus că duminică dimineața vor fi afectate zone mari din Asturias, Castilla și León și Cantabria, zonele de nord-est urmând să fie afectate după-amiaza. Patru departamente din sudul Franței au fost, de asemenea, puse în alertă pentru furtuni și inundații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri