Caută
Close this search box.

GFR – Shunting Expert, aplicaţie în premieră în România şi sud-estul Europei

Grup Feroviar Român anunţă că utilizeaza un sistem informatic, numit Shunting Expert, care se constituie într-un instrument informatic care facilitează şi intermediază deciziile luate de coordonatorul operaţiunilor de manevră. 

“Orice operator, in special de transport feroviar de marfa, se confrunta cu mari provocari mai ales in ceea ace priveste administrarea materialului rulant. Pentru un operator, este extrem de important pozitia fiecarui vagon aflat pe infrastructura feroviara. Ca urmare, Grup Feroviar Roman utilizeaza un sistem informatic, numit Shunting Expert, care nu se limiteaza doar la o solutie de inregistrare si redare a pozitiei vagoanelor pe linii, ci se constituie intr-un instrument informatic care faciliteaza si intermediaza deciziile luate de coordonatorul operatiunilor de manevra. Datorita acestui sistem, GFR stie in ce statie si cum sunt pozitionate valoanele si locomotivele sale,”a declarat Amedeo Neculcea, Consilier Dezvoltare al Grup Feroviar Roman, in cadrul Summitului Zilele Feroviare, organizat de Club Feroviar si Asociatia Industriei Feroviare din Romania – AIF, pe 16 si 17 octombrie in Bucuresti, anunţă clubferoviar.ro.

Aplicatia este o premieră pentru România şi pentru ţările din sud-estul Europei, digitalizarea fiind un proces important în transporturi, servicii, dar şi a administrării unui parc de material rulant format din multe vehicule care necesită să fie gestionate în toate punctele unde se află, relatează sursa citată.

Avantajele aplicaţiei

“Aplicatia ofera importante avantaje precum controlul total al situatiei vagoanelor si a liniilor, diminuarea substantiala a efortului uman in prelucrarea datelor, exactitatea raportarilor, emiterea de formulare necesare in procesul de exploatare, trasabilitatea vagoanelor, locomotivelor si a personalului, dar permite si interconectarea cu alte aplicatii”, a explicat Amedeo Neculcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri