Caută
Close this search box.

Grevă spontană la Administrația Străzilor: Angajații se opun transferării lor la compania municipalității

Angajații Administrației Străzilor din Capitală au intrat, luni, de la ora 10.00, într-o grevă spontană, la sediul instituției, deoarece sunt nemulțumiți de decizia Municipalității de a desființa instituția la care lucrează. Pe timpul grevei nu se vor face intervenții în teren, scrie Mediafax.

„Suntem nemulțumiți de decizia Consiliului General al Municipiului București de a desființa Administrația Străzilor. Prin această decizie, toți angajații vor fi concediați, și este vorba de 370 de persoane. Asta reiese din hotărâre, că vom primi preavize și nu vom fi transferați la Companiile Municipale”, a declarat Dan Georgescu, președintele sindicatului din Administrația Străzilor, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, pe perioada grevei de două ore, angajații nu vor face intervenții în teren.

„Indiferent de natura incidentului, nu vom interveni. De exemplu, dacă o intersecție rămâne fără energie, aceasta va merge pe indicatoare si pe prioritate de dreapta. Vrem să urmăm pașii necesari pentru a se ajunge la o grevă generală”, a mai declarat Georgescu.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, la ultima ședință, desfiinţarea a patru instituţii din subordinea PMB, precum Administraţia Străzilor, Administraţia Lacuri Parcuri, a Cimitirelor şi cea a Fondului Imobiliar.

Potrivit proiectului care s-a aflat pe ordinea de zi suplimentară, şi care a fost aprobat de consilieri, se prevede ca în termen de 90 de zile de la aprobarea acestei hotărâri, cele patru instituţii să fie desfiinţate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri