Caută
Close this search box.

În curând o să vedem clone umane pe stradă?!

Clonarea umană este posibilă să fie realizată, însă lucrurile au staţionat până acum din cauza lipsei de ovule umane, necesare pentru cercetare. Însă, acest impediment ar putea fi în curând depășit. Oamenii de ştiinţă au reuşit să schimbe celulele sanguine umane în ovule imature. Următorii pași ar trebui să meargă și mai departe, permițând în cele din urmă crearea de ovule în masă produse în laborator, capabile să fie fertilizate sau utilizate în clonare. Iată ce putem citi de pe ”motherboard.vice.com” :

“Oamenii de știință au transformat celulele sanguine în celule stem, pe care apoi le-au transformat în ovule umane imature. Ovulele rezultate sunt mult prea imature pentru a fi fertilizate sau pentru a face un copil și ar fi nevoie de mai multe cercetări pentru a crea ovule utile și sigure pentru reproducerea umană. Următorul pas, potrivit cercetătorilor, este de a aplica un proces similar producției de sper-mă umană și de a crea ovule suficient de mature pentru a fi fertilizate”.

Și nu e doar atât. Cercetătorii în domeniul biotehnologiei au creat cele mai puternice tehnologii, ca de exemplu:

– CRISPR (metodă de editare genetică) permite ca orice formă de viață sau celulă să fie proiectată genetic;

– 3 embrioni-părinte pot fi creaţi în laboratoare pentru a se naşte ulterior;

– forme de viață artificiale pot fi create;

– cercetătorii pot pune celule stem umane în creierul unui şoarece și pot produce alte forme de animale de laborator himerice.

Lista continuă… Aşadar, trebuie să ne obişnuim cu ideea că îi vine rândul şi clonării umane (dacă nu cumva s-a realizat acest lucru deja mai demult, iar tehnologia stă ascunsă undeva…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri