Caută
Close this search box.

Incendiul din Centrul Vechi. 17 persoane vor fi relocate

17 persoane vor fi relocate, ca urmare a incendiului care a avut loc duminică dimineața pe Strada Smârdan din Centrul Vechi al Capitalei, a anunțat Primăria Municipiului București.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a declanşat o acţiune de reverificare a cluburilor şi restaurantelor din Centrul Istoric, anunţă PMB, informează Agerpres.

„Primăria Municipiului Bucureşti a început procedurile de relocare a 17 persoane, după incendiul care a avut loc în această dimineaţă pe Strada Smârdan, în locuinţele de necesitate din Bd. Naţiunilor Unite, întrucât locuinţele lor au fost afectate de intervenţiile asupra incendiului. Este vorba despre cinci familii care locuiau în blocul vecin celui afectat de incendiu, şi care momentan este deconectat de la utilităţi. Blocul este una dintre clădirile unde Primăria Capitalei desfăşoară, prin Compania Municipală Consolidări, lucrări de punere în siguranţă şi consolidare”, a anunțat PMB.

Conform aceleiaşi surse, Direcţia Generală Poliţie Locală şi Control (DGPLC) a declanşat duminică o amplă acţiune de reverificare a cluburilor şi restaurantelor din zonă, împreună cu echipe ale Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ale societăţilor Apa Nova, Enel şi Distrigaz. Aceştia vor verifica autorizaţiile de funcţionare şi de construire, inclusiv modalitatea de realizare a branşamentelor la reţelele de utilităţi.

„Precizăm că astfel de controale au loc periodic în Capitală, inclusiv în Centrul Istoric. Toate neregulile constatate au fost sancţionate sau, după caz, sesizate la Parchet. Reprezentanţii Poliţiei Locale au depus aproape 250 de plângeri la Parchet în ultimii ani, pentru nerespectarea autorizaţiei de funcţionare sau executarea de lucrări fără autorizaţie în Centrul Istoric”, informează PMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri