Caută
Close this search box.

India a inaugurat cea mai înaltă statuie din lume: Are 182 de metri și a costat peste 400 de milioane de dolari

India a dezvăluit cea mai înaltă statuie din lume, care a costat 29,9 miliarde de rupii (430 de milioane de dolari) informează BBC.

Structura de 182 de metri înălțime din vestul statului Gujarat este un tribut adus liderului independenței – Sardar Vallabhbhai Patel. Prim-ministrul Narendra Modi a spus că „Statuia unității” ar servi ca o atracție turistică majoră. Dar localnicii spun că aceasta este o risipă de bani publici și că fondurile ar fi putut fi utilizate mai bine.

Modi, care a dezvăluit statuia la un eveniment inaugural, a declarat că este „un simbol al integrității și hotărârii Indiei”. Forțele aeriene au aruncat flori pe statuia proiectată de sculptorul indian Ram V Sutar. Potrivit rapoartelor locale, mii de polițiști au fost dislocați în districtul, care a fost martor la incidente violente și proteste asupra efigiei. Poliția a deținut, de asemenea, fermieri și activiști tribali care protestaseră marți. Statuia a devenit un subiect sensibil pentru agricultorii locali care solicită despăgubiri pentru terenurile despre care se spune că au fost dobândite de guvern pentru diferite proiecte, inclusiv construcția memorialului. Guvernul din Gujarat a raportat că a plătit mai mult de jumătate din fondurile pentru statuie, în timp ce restul a venit din partea guvernului federal sau din donații publice. Memorialul a fost văzut ca un proiect de animație al lui Modi, care, asemenea lui Patel, s-a născut în Gujarat. El a comandat statuia când a fost ministru-șef al statului în 2010.

Statuia este aproape de două ori mai înaltă decât Statuia Libertății din New York. Și a depășit înălțimea Spring Temple Buddha din China, care la 128m, a fost anterior cea mai înaltă din lume. Dar nu va mai rămâne mult timp cea mai înaltă statuie a lumii. Guvernul din statul de vest Maharashtra construiește un memorial al regelui Shivaji, războinicul din Maratha, care este estimat a fi de 190 m înălțime.

Patel a fost primul ministru de interne al Indiei și vicepremier. El a fost cunoscut ca „Iron Man of India”, după ce a convins statele să se unească și să devină parte a statului indian după independență. În timpul campaniei din 2013 pentru a deveni prim-ministru, Modi a spus: „fiecare indian regretă că Sardar Patel nu a devenit primul prim-ministru”.

În ultimii ani, partidul naționalist hindus Bharatiya Janata (BJP), a lui Modi, l-a îmbrățișat pe Patel în încercarea de a-i susține moștenirea. În timp ce politicienii Partidului Congresului spun că Patel era membru al partidului lor, BJP spune că moștenirea luptătorului de libertate aparține tuturor.

Oficialii se așteaptă ca situl, situat la circa 200 km de centrul principal al orașului Gujarat, Ahmedabad, va atrage aproximativ 2,5 milioane de vizitatori anual și va ajuta la impulsionarea economiei locale. Vizitatorii pot merge până la galeria de vizionare, care este situată în apropierea pieptului statuii, la o înălțime de 153 m. Dar localnicii, inclusiv fermierii, sunt sceptici.

Detalii despre statuie

„Statuia unității” cântărește aproximativ 67 000 de tone și a fost construită pentru a rezista la cutremure majore, precum și la vânturi puternice.

Aproximativ 12.000 de panouri de bronz au fost folosite în exterior, cântărind aproape 1.850 de tone.

Monumentul și împrejurimile sale ocupă mai mult de 20.000 de metri pătrați, înconjurate de un lac artificial de 12 km pătrați.

Mai mult de 2.000 de muncitori împreună cu câteva sute de muncitori din China au contribuit la eforturile depuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri